Ville inte ha hjälp

En katt observerades ”sitta fast” i en tall i Hagsätra utanför Stockholm, berättar Metro. Sedan den 30 december satt den där – totalt tio dagar utan mat eller vatten.

Boende i området tog hjälp av en arborist som klättrade upp för att hjälpa katten ned – något som katten visade sig inte vara så intresserad utav… Den flyttade sig fräsande ut på allt smalare grenar, men kom också nedåt i tallen – och slutligen så långt ned att den kunde hoppa sista biten och visa vad den ansåg om att bli räddad:

Jag vill ändå ge en eloge till arboristen som försökte hjälpa katten! Det är inte alla katter som kommer frivilligt upp i armarna på en främmande människa full av skramlande klätterutrustning, och även den snällaste tamkatt kan vara ganska chockad och skärrad efter nyårsfyrverkerier och många nätter på hög höjd, även om man lockar med en nyöppnad burk av finaste kattmaten…

Hoppas katten sprang hem till någon som längtat nu i tio dagar!!! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Ville inte ha hjälp”

 1. Stackarn. Vilken tur att någon fattade att katten måste skrämmas ner. Den ser fin och välmående ut så förmodligen har ägarna haft en hemsk start på nya året. För att inte tala om katten.

 2. Minns när min Maja, som kattunge, ca 4 månader, skrämdes och jag får erkänna att det var jag som kom farande för hastigt, for upp i en gran. Jag kunde inte klättra upp och försökte locka. Det var tom en ekorre som försökte visa henne hur hon kunde hoppa till ett annat träd och ta sig ned. Men Maja satt där hon satt….Och matte kröp ihop i sovsäcken under natten.
  24 timmar efter uppklättringen kom brandbilen med stege, körde upp i skogen och kom ned med Maja i famnen. Lyckliga stund…Trött matte och kisse sov gott den natten! Förlåten…

 3. Hoppas vi med Wikki! Matte har varit och letat efter en misse som bor i området, en liten flicka saknar sin katt, sen 10 dagar tillbaka. Matte såg den i vår trädgård men visste inte då att han saknades. Inga lappar hade satts upp.

  Vi hoppas han hittas.

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, det är ju viktigt det där med att sätta upp lappar och prata med folk! Hoppas också att missen kommer till rätta! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *