Godnatt min katt

Å varför måste jag vänta ända tills i mars när boken kommer ut för att få läsa fortsättningen på Linda Skugges bok ”Godnatt min katt”!??

Trots att det är en barnbok avsedd för åldrarna 3-6 år så har de få sidor som ligger på ProvLäs-sajten fångat mitt hjärta! Jag måste ju få veta hela Sebbes historia!

Boken beskrivs så här: Minnet av en katt kan rymma så mycket: det allra första mötet, leken, en varm nos som tröstar när man är ledsen…

Just den här meningen fångar mitt intresse: ”Det är något extra fint med dem som är blyga, tycker jag.” – där tycker jag att Linda Skugge har fångat essensen av det ljuva mysteriet med katt! Läs mer HÄR: Intervju med Linda Skugge om boken.

Linda berättar: ”Jag har haft den här idén i flera år, kanske över fem år. Men min yngsta dotter kom ”i vägen”. Jag hann helt enkelt inte med att skriva den förrän hon blev fem år. Jag hade en katt som hette Sebbe (som var en flickkatt). Hon var min allra bästa vän i 14 år. Att förlora henne är bland det sorgligaste jag varit med om. Jag tänkte att det ämnet skulle passa som barnbok. Nu börjar jag känna väldigt starkt att jag måste köpa katt igen. Men säg inget till mina barn…”

Ser ni vilken kattunge här som är Sebbe?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Godnatt min katt”

 1. Jag håller med dig Wikki. Men den som väntar på nå’t gott väntar aldrig för länge sägs det ju. Tack för ett fint boktips!
  (Söt-Sebbe ser man ju direkt.)
  NosGos

 2. Åh va gulligt! *tassarna upp*
  Mamma är inte så förtjust i henne men nu kan det ju vända..
  Ska tipsa henne om att det kommer en bok av henne som hon måste läsa 😉
  (Plus att det redan finns en i serien? *fundersam*)

  Nosgos och många Mjölkisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *