Apropå fyrverkerier

Jag får veta att det finns ganska många butiker runtom i landet som skippar fyrverkerierna i år, och det gläder mig – både för alla djurens skull och för miljöns skull. Men jag fick ett bra förslag från vännerna Signe och Sven: Borde inte de butiker som i alla fall SÄLJER fyrverkerier kunna ge en viss procent av förtjänsten till närmaste katthem/djurhem som kompensation?!!

Kanske dags att gå runt med håven och ett katthemsinfoblad lokalt och se vad det kan ge? Peta på ett affärsmässigt samvete som kanske ändå kan ge ”kollekt”?? Hmmmm…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Apropå fyrverkerier”

 1. En annan idé skulle vara att ta i med hårdhandskarna och se till att INGA butiker säljer fyrverkerier förrän någon dag innan nyår. På detta sätt kan man kanske undvika dummisar som smäller flera veckor innan.

  1. Mjau, men det hjälper inte stort med dem som t ex har ett lager gamla fjolårets fyrverkerier undanstoppade. I vårt område finns t ex folk som har ”egna” lager och säljer olagligt till minderåriga. Man ringer polisen och säger till men det hjälper inte stort… *suck* TassKram Wikki

 2. Willys har fattat ett BRA och VIKTIGT, helt RIKTIGT beslut!
  VI tassapplåderar för Willys!
  ”Willys:
  Snart smäller det och 2011 blir 2012! Du som är på jakt efter fyrverkerier kommer däremot inte att hitta några i våra butiker. Vi har bestämt oss för att inte sälja fyrverkerier över huvud taget. Och det är nog både djuren och miljön glada för.”

  Jamarbra, när bra butiker fattar bra beslut! Hoppas nu, att de får många nya kunder, som fattar det braiga!
  Svanshonnör för sådana beslut!
  M & V

 3. Åh, så känner vi med! Dem borde ge till katthemmen om de nu ska sälja sån skit i sina affärer.. *fnys*. Sådär som de kan göra till barnorganisationer och sådära annars. Helst skulle ju inga säljas alls.. Men där är vi då rakt inte än.. Mamma tycker de kunde köra lasershow istället för smällarkalas *tassarna upp*. Nosgos och Tass

  1. Mjau, jag tror det finns massor av ONÖDIGHETER i många affärer som skulle kunna slopas! Eller hur!? Miljö och natur skulle vinna på att många saker togs bort t ex visas soters engångförpackningar… *suck* NosPuss Wikki

 4. Hemskt med folk som säljer olagligt och till minderåriga dessutom! 🙁 De kan inte ha mycket att tänka med.

  Svar: Ja, den är jättevacker! Det kommer ett litet blogginlägg någon dag om den 🙂 Jo, det känns som att Connor växer jättefort! När jag var i affären sist så kunde jag inte låta bli utan jag kollade på hans allra första klädstorlek som var 44. Pyttesmått!!

  1. Mjau, och jag har hört knallar av smällare också – sådana som jag trodde var förbjudna!? Så dumt! NosPuss Wikki

 5. Hej söta Wikki ♥

  Vad glad jag är att du hittat hit 🙂

  Visst är det underbart! 🙂 Jag blev så ledsen när Roger berättade om sin lilla kanin och förstod då att han verkligen gör detta för djuren och jag blev alldeles varm i hela kroppen 🙂

  Ja, tänk om man kunde kräva det, i den bästa av världar…

  Usch, jag lider så med alla djur (inkl mina egna missar) som ligger under sängar och madrasser och lider sig igenom detta…

  Jag blir alldeles tårögd bara jag tänker på det för hur ska man kunna lugna ett stackars rådjur… 😥 Usch! 🙁

  Nosgos tillbaka och en massa kärlek ♥

  Missie fkriver; undrar om vi kanfke är fläckt… Hette din mamma Anja… Jag kommer från ett dåligt hem och min pappa blev påkörd när jag och mina bwowsow (Nicole rättar; brorsor 😉 ) var fmå… Vi hade fkabb ockfå… 🙁 Men nu har vi det bra 🙂 ♥

  1. Mjau, nej Missie, vi är nog inte släkt – men vi är ju det ändå: Kattsläktet tillhör vi ju! *blink* Skönt att du och dina kompisar hittat en matte som hjälper er nu när fyrverkeritiden kommer!
   Nere på katthemmet brukar vi ställa en radio att spela lite just när det är värsta tiden och hoppas att det dämpar oron lite!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *