Lycka och olycka

HurrJam, vi är på Landet! Tanja bjuder på god mat och vi snosar runt och kollar alla våra favoritställen! Gå ut ska vi få göra när det ljusnar i morgon! ♥

Men nu måste jag nog ha åksjukepiller för Landetresorna i fortsättningen. Matte säger att jag kanske också måste badas i morgon. Det hände en olycka i buren. Eller två! Först kräktes jag strax innan vi hunnit fram till Arboga, så det blev att stanna vid Statoilmacken och torka ur buren. Sedan började jag gråta att en ny olycka var på väg i höjd med Råbyheds branta backe, men där gick inte att stanna, vi hade hunnit passera rastplatsen – tur att jag inte var lös  i magen, för det kom en rejäl hög, ruskigt pinsamt! Men jag lade den i allra bakersta kanten i transportburen, så jag fick bara lite lite på svansen. Både matte och Stora matte tröstade och sade att jag var duktig, men det är ju pinsamt ändå!

Tack för alla underbara kommentarer till mitt Lilla JulEvangelium om Den Heliga Stallkatten – jag ska svara på dem i morgon! GodNattNosPuss!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Lycka och olycka”

  1. Mjau, men matte säger att man kanaldrig bli arg på en liten katt som inte kan hjälpa när det blir tokigt, och hon tröstade mig! NosPuss Wikki

 1. Ja, du Wikki, olyckor händer tyvärr. Men det är bara att ta nya tag och njuta av att få lite landettid. Får passa på att önska en God Jul till dig och de dina.

  Basco m familj.

  1. Mjau, det pinsamma är glömt idag, och jag hoppas att matte glömmer det där med att bada också! Burr sånt vill man INTE göra på vintern! TassKram Wikki

   1. Nej fy för bad på vintern! Då får du ju inte gå ut heller; blöt om rumpan ska man ju inte ut i kylgrader. Eller, jam, fy för bad oavsett årstid förresten!

    Matte hälsar att hon har dåligt samvete för två saker, den ena har hon fixat nu idag, betalningen för den superduperfina stjärnan (hummpf, vi fick inte leka (så mycket som vi ville) med den, hon sa att den var alldeles för fin för att vi skulle få ha sönder den) och sen hade hon inte tid att komma till öppet hus på kattis igår och lämna vår julklapp. Det får bli en nyårsklapp detta år!
    Istället var hon med mej på ett besök hos stickfarbrorn, fast dom struntade i själva stickandet och nöjde sej med att raka mej, kleta in mej med gele och peta på mitt bröst med en konstig pinne kopplad till en maskin?! Inte för att jag vet vad det skulle vara bra för, men matte var i alla fall väldigt glad efteråt, för stickfarbrorn sa att jag inte hade HCM!

 2. Såna där små olyckor kan hända vem som helst. Tycker inte alls du ska känna att det är pinsamt. Tycker som dina mattar, att du var jätteduktig. Hoppas du slipper bada och att du blir ren med lite mindre åtgärder, så du kan tassa ut en stund idag.

  1. Mjau, jag har i alla fall inte en gardin av usch-ni-vet i pälskalsongerna den här gången så det blev lite lindrigt tack och jam! Fast skurning av kattkorgen blir det ändå. *suck* NosPuss Wikki

 3. Stackars dig. Mulla hade samma problem och skämdes jättemycket när det hände en ”olycka”.
  Hoppas allt känns bra idag och att ni får rasa av er i snön. 🙂

  1. Mjau, det är inte så jättemycket snö – men kul ändå! Det blir i alla fall friskt i tassarna! NosPuss Wikki

 4. Fyjam vad sånt där kan vara generande, men din matte låter lika klok som våran som aldrig skulle skälla på oss när sånt händer utan istället klappa tröstande och ge en dentis eller två.
  Vi håller tassarna för att du slipper bada.
  *nosbuffar*

  1. Mjau, allt är bra! Men det lär nog bli svårt att trolla fram åksjukepiller över julhelgen. Men till nästa gång! NosPuss Wikki

 5. Hej Wikki!
  Det är Goliats matte här som skriver. Säg till matte att det är bra att köpa kisslakan som finns på apoteket, det brukar ligga ca 5 stycken stora i varje bunt. Man kan dela på de och tejpa båda två i buren. När olyckan är framme så tar man ut det översta så ligger ett under.
  Var försiktig med åksjuketabletter du kan bli helt borta och det är obehagligt, för dig matte och husse. Det finns även något naturmedlen på zoo butikerna men de funkar dessvärre inte så bra. Goliats bästa kompis här hemma är väldigt åksjuk han gör både ettan tvåan och trean i bilen. Hoppas det går bättre hem kramis Goliats matte med familj. God Jul och ha det mysigt på landet!

  1. Mjau, vi skippade åkskjuketabletterna. Det gick bra ändå den här gången, för Stora matte hade varit smart och sett till att kattmaten var undanställd så att jag inte glufsade i mig något just innan det var dags att åka. Sedan har vi alltid resburarna laddade med många lager handdukar och tidningar, så det går lätt att röja ut små olyckor. Fast pinsamt är det! *suck*
   Tack snälla vännen för omtanken! NosPuss Wikki

  1. Kurr, nu har vi intagit våra favoritplatser och bara myser! (Men vi vet att vi inte får gå ut när det är mörkt.) NosPuss Wikki

 6. Stackars dig lilla gumman… :/

  Men vilken tur att du och vi har så kloka tvåbeningar som inte skäller på oss när olyckor händer. Matte och lilhusse har tvättat alla våra mattor idag efter att vi har kräkts (jag) och ”torkat svansen” (Frank) på dem. Så nu är de fit for fight igen!! 😉

  God Jul allihop från oss! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *