Trötta tassar idag – och Töreboda börjar om ♥

Jag har inte haft så mycket kraft över idag – det var en urladdning utan like igår att ha så mycket känslor kring de katter som omkom i katthemsbranden. Men jag kan bara notera några starka saker:

Med glädje att Djurskyddet Skaraborg tänker starta upp sin verksamhet och sitt katthem, vilket genom insamlingar som finns både på FaceBook och HitterKatter troligen kommer att gå alldeles LYSANDE…

Med sorg tänker jag att det är underligt att en sådan här katastrof ska behöva ske, för att det ska skaka om och beröra människors hjärtan, så att man skänker till och stödjer sitt lokala katthem… Tänk om man varit lika generös och engagerad medan alla katterna LEVDE också?!

Med glädje tänker jag att hittekattSverige ställer upp igen, och det är bara oslagbart fanTASStiskt!

Med sorg inser jag att klago- och pekpinne-nissarna (Eller är det de avundsjuka?!) måste visa sitt tryne i det stöd som katthemmet i Töreboda får, och gnälla om att det finns ju faktiskt barn i världen som svälter och det är ju viktigare än att alla engagerar sig så mycet för katterna! Som om man inte skulle kunna göra både och?

Med vemod summerar jag också den bistra verkligheten: Denna brand lämnar ett tomrum att fylla – där dessa många katter omkommit kommer att i framtiden skapas en ny plats som kan rymma åttio eller fler nya katter, nya hemlösingar som därigenom får en chans att LEVA! Mitt i sorgen finns en gnutta glädje… Om än rökskadad… *sniff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

23 reaktioner till “Trötta tassar idag – och Töreboda börjar om ♥”

 1. Usch ja. Jag har knappt kunnat sova i natt. Gång på gång har bilderna kommit upp på alla kissarna som skall tas därifrån av personalen och begravas.
  Så idag sa Sören att DOM måste få mina sista Klappslantar. Det är ju ändå så som ni säger att nya platser kommer att skapas pga detta hemska som hänt.
  Kan också inte annat än att hålla med om att vissa inlägg på stödsidorna inte direkt visar på någon Empati med de drabbade. Sorgligt.
  Nalle,Lasse, Sören o Co
  Nalle

 2. Vi fundelerar på både ”klago- och peknissarna” och på hjälparna.
  Tack och lov, så finns det saker, som ingen kan bestämma över! Vi tror, att det finns en mening med allt som sker. En mening, som vi inte begriper.
  Inte nu.
  Men det kanske blir uppenbart för oss – en gång. OM det är meningen och OM det behövs.
  Oj, så mycket det finns, som vi (= allt levande) inte förstår!
  Tasskramar
  M & V

  1. Mjau, det kanske är tur att vi inte begriper allt! Då skulle det inte finnas några roliga eller gåtfulla mysterier att begrunda ju!? TassKram Wikki

 3. Håller med du Wikki att det gör en glad att Katthemmet i Töreboda tänker starta upp igen 🙂
  Att det måste hända en kattastrof innan människor engagerar sig är ju trist både när det gäller djur och människor 🙁
  Min matte brukar säga till 2-benta som tycker att man ska rädda alla stackars barn först , innan man hjälper djur och natur. Att om vi inte räddar vår djur o natur först så har dom stackars barnen inte mycket att växa upp till !!

  1. Mjau – man kan väl ändå få avgöra själv vad man vill ge till?!
   Lika dumt har jag hört att en uttryckte ”Nu blir väl andra katthem avundsjuka?” – hur skulle vi kunna bli det? Tvärtom mobiliseras hjälp från många andra katthem, alla kan bidra med något. För vi katter bryr oss! NosPuss Wikki

 4. Usch ja, dessa inskränkta människor som måste ställa olika engagemang mot varandra. Blir så trött. När jag hör sådant (”hur kan ni bry er om katter när det finns barn som svälter”) brukar jag kontra med att fråga om vilket behjärtansvärt ändamål de själva stödjer. Då brukar det bli tyst. Likaså om jag frågar hur de kan lägga så mycket pengar på golf eller någon annan hobby när det finns barn som svälter! Vet man något om brandorsaken än?

  1. ”Elfel” och ”något i köket” är det enda jag hört hittills. Det här får nog många katthem att se över sin säkerhet och sina larm/brandvarnare. Elsäkerhet är också viktig. Södertälje katthem sätter t ex inte ens upp eljusstakar så här till jul! NosPuss Wikki

 5. sant, Men du har väl läst om katten som kom hem igår efter cirka tre år som bortsprungen. 7 mil från sitt hem. Norrtälje Tidning och SVT har uppmärksammat detta. Tack vare att katten var id märkt!

 6. Du sätter klon på en mycket öm punkt där, Wikki – det är långt ifrån första gången jag hör argumentet att det finns så många människor i världen som behöver hjälp, så varför skänka pengarna till katter? Och varje gång vill jag jama högt: hallå där, jag vill ju hjälpa BÅDE tvåbeningar och katter! Det ena behöver faktiskt inte utesluta det andra. Men många tvåbeningar verkar bara kunna hantera en sak i taget? Tur att man är katt och därmed mångsidig av naturen!

  Tass från Imma, abbemissa.

 7. Det var fina nyheter, en riktig julklapp faktiskt. Givetvis måste några fram och tala om att det finns svältande barn som borde få pengarna. Min erfarenhet är att de människor som säger så själva inte skänker pengar vare sig till det ena eller andra ändamålet. Men tala om för andra vad de ska göra, eller inte göra, det kan de.

  1. Mjau – men det är sant! Jag önskar att hade varje person som sagt något till hjälptrådarna överallt på nätet nu verkligen lagt en femma så hade Töreboda haft resurser för minst tre katthem redan! Dock, vara med och snyfta kan många, men när det gäller att göra smutsjobbet, då är skaran lötsligt väldigt tunn! *fräs* TassKram Wikki

 8. Vi kommer alla att dra vårt lilla strå till stacken. Till minne av de döda kissarna och för att ge andra en chans till ett värdigt liv. Det finns säkert gott om utrymme även för andra behjärtansvärda ändamål också.

  Fr o m 2012 kommer det bli möjligt att göra skatteavdrag för donationer till vissa välgörande ändamål. Jag skulle vilja tipsa alla som läser Wikkis blogg om att kontakta skattemyndigheten för att se om just ditt katthem uppfyller kraven. Det ska visst vara ordning i böckerna och revisor och en del annat, men man kan ju alltid kontrollera.

 9. Ja, och dessutom, som vuxen myndig människa, väljer jag själv var jag vill lägga mina sympatier och hjälp, och jag väljer katterna/djuren!

  1. Mjau, till det mesta finns det ju också sätt att hjälpa – och det måste vara varje fri människas rätt att välja vad man stödjer! Jag höjer då tassen för katterna! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *