En tyst minut och stilla stund för Törebodakatterna!

Nu kl 12 är jag stilla en stund…

Har försökt nå Djurskyddet Töreboda per telefon utan att lyckas, för att höra vilken sorts hjälp de/deras katter, om det finns några kvar, kan behöva.

Det räcker inte med beklagande ord på bloggar och FaceBook, man måsta lyfta tassen och göra något också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “En tyst minut och stilla stund för Törebodakatterna!”

 1. Upptäckte just att deras hemsida är borttagen?!? Mycket, mycket märkligt… jag har ju länkat till dem i åratal… där fanns alla kontaktuppgifter! Tror att det enda vettiga nu är att prata med kommunen, och så föreslår jag att vi gör som med katthemmet Kompis – drar igång en banner-kampanj och försöker samla in pengar. Vad tror du om det?

  Kram igen från sr. Carina.

  1. Du hade nog en gammal länk, för hemsidan jag tittat på fungerar fint.
   Mjau, när alla kattvännerna där i Töreboda fått samla sig lite och tänka ut vad de ska göra med verksamheten, då hoppas jag att de förstår att vi finns i hjälparledet och kan stötta på olika sätt. Men att sätta in en slant till dem redan nu om man kan, det tror jag är välkommet också!
   NosPuss Wikki

 2. Wikki med mattar, hoppas ni lägger ut informationen om vad vi kan bidra med så snart du/ni fått någon kontakt. Vi ska nog inte ringa ned dem alla som läser din blogg, men självfallet följa utvecklingen och bidra efter förmåga.

  Det känns så hårt och orättvist. Hemlösingar som äntligen fått litet trygghet – och så händer detta! Det är så sorgligt att vi inte kan ha någon person på katthemmen dygnet runt, men eftersom det är en ideell verksamhet kommer det aldrig att bli möjligt.
  Tunga, sorgsna hälsningar från oss alla i Sollentuna

  1. Mjau, jag har ju haft kontakt nu och jag förstår den chock som de engagerade kattvännerna i Töreboda nu befinner sig i. Så vad som kommer att hända härnäst vet ju ingen av dem just nu – de får inte ens gå in och titta i brandplatsen. Men jag försökte förmedla det stöd som finns redan i kattforum på nätet, och jag hoppas det kan hjälpa dem att våga hoppas och tänka framåt…
   Katterna hade ett jättefint katthem med fina bra burar och fönster och omtänksam personal… Det känns så tungt att skriva ”hade”! NosPuss Wikki

   1. ’Hade’ är just nu ett förfärligt tungt ord. Tack för uppdateringen och jag vet att hela hittekattsvärlden står beredda så snart de stackars drabbade vet hur de vill göra i framtiden. Arma katter, arma människor………. Det är en klen tröst att det är smärtfritt att dö av rökskador.

    R.I.P små vänner.

    1. Mjau, det är sant – det är en klen tröst. Man får hoppas att det ger fler människor en tankeställare hur deras eget brandskydd är, så här till jul?! Skaffa brandvarnare, brandsläckare – och ha brandövning på katthemmet! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *