Nej nej nej! Inte nu igen?!!! Katthem brunnit! *stora tårar*

Jag skriker bara rakt ut i smärta: Nej inte nu igen?!! Ett katthem har brunnit: Djurskyddet i Töreboda’s katthem – det brann vid midnatt i natt mellan lördag och söndag… Huset brandskadades inte så mycket men röken var oerhört kraftig, den förgiftade och dödade katterna! De kunde inte komma ut! Mellan 80-90 katter döda, berättar P4 Skaraborg… Finns en notis i Expressen också.

Å vad jag gråter! Alla dessa katter – hur räcker vi ut tassen nu? Hur hur hur?!

Snälla SkaparKatten!
Ibland förstår jag Dig inte! Har inte vi katter jobbigt nog med att få finnas ändå?!
Förlåt att jag är upprörd, och ifrågasätter Din Mening. Men det blir så ohyggligt tungt ibland att vara katt med engagemang i hittekattsvärlden…
Dock, nu har Du under natten hämtat hem en stor mängd av oss, och jag ber Dig: Giv dessa katter den ömmaste Kärlek som finns! Tvätta varsamt röken ur deras pälsar och rädslan ur deras hjärtan! Ge dem frid i själen och ro!
Och hjälp varsamt alla dem som jobbar vid katthemmet att klara det tunga svåra arbetet som nu kommer att behövas!
Bär oss, SkaparKatten, bär oss och hjälp oss!

Din ödmjuka Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

28 reaktioner till “Nej nej nej! Inte nu igen?!!! Katthem brunnit! *stora tårar*”

  1. Mjau, jag hoppas att de bara… somnade… Åh det är så otäckt, jag bara gråter – hur ska det då inte vara för personalen där på dera katthem!!??? Och alla som hjälper föreningen… TassKram Wikki

  1. Mjau, jag hoppas vid SkaparKattens svans att det inte var anlagd brand, morr… Men det är så tragiskt. Vad ska man kunna göra för att hjälpa?! TassKram Wikki

 1. Neeej, men hur kunde detta hända?!?! Ååååh, vad det gör ont i hjärtat!!! Små fina stackars kisar!!! Fanns ingen människa där?! Grymma öde!! vi skickar alla våra varmast tankar till de små….. Tassakramar

 2. Så fasansfullt. Så ont tankarna gör.
  Skaparkatten måste snart ha nog med katter hos sig!
  Hur kan vi hjälpa?

 3. Vi fick de förfärande nyheterna i telefon i morse och blev chockade… katthemmet i Töreboda är inte stort, så det förvånar mig att de hade så många katter, men å andra sidan är behovet av katthem skriande och som alla katthem har Törebodas alldeles för få personal (det var därför ingen var där när branden bröt ut)… och de som jobbade där var som vi alla kattälskare – vem kan säga nej till en katt i nöd? Så de hade säkert tagit in fler katter än de hade plats för…

  Funderar lika mycket som du på vad vi kan göra för att hjälpa dem! Pengar tror jag är vad de verkligen behöver – pengar att bygga upp katthemmet igen med. Katthemmet ligger i ett hus som tidigare har tillhört en fabrik, mitt inne i Töreboda, mycket centralt… så de har inga utegårdar, tyvärr. Kommunen har alltid varit mycket hjälpsam, så de kommer säkert att ställa upp… men, som sagt, pengar tror jag är vad katthemmet behöver bäst!

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  PS. Läste att du försökte ringa dem, men det lär inte gå på bra länge… mejla istället, eller kontakta kommunen! DS.

  1. Mjau, vi ska jama allt vi kan så att förhoppningsvis katthjälpen i Töreboda kan få nytt liv! TassKram Wikki

  1. Mjau, jag tror vi hjälper bäst med att stå redo och vara lyhörda lite längre fram, när Djurskyddets medlemmer vid katthemmet fått överblicka situationen och vet vilka beslut de ska ta – katterna ska ju omhändertas och huset saneras. Allt är nog svårt för dem att fatta idag. Men så småningom hoppas jag att vi kan visa dem hur ett hittekattsnätverk hjälper till att rädda både katthem och katter! ♥
   Då jamar vi tillsammans om det! NosPuss Wikki

  1. Mjau, det går inte att förstå. Jag är våt i pälsen av tårar, och jag är nog itne ensam om det! TassKram Wikki

  1. Mjau – om ett par dagar kanske de ansvariga vet mer och kan ha en uppfattning om framtiden – det finns många som är beredda att hjälpa! ♥ NosPuss Wikki

 4. Så alldeles otrologt fruktansvärt! Vi gråter för alla de stackars kissarna, och hoppas att det gick någorlunda fort så att de inte fick lida för mycket. Men ändå vilken panik de måste ha känt!. Som du sa Wikki Har inte Skaparkatten fått nog med katter snart? Kramar Indra och lille Bastian och är så tacksam för att de ligger här jämte och snusar så gott..

  Nu måste vi hjälpa till…

  Snyftjam
  Indra, Bastian och Matte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *