Mattes fina idé: Wikkis Tasseri!

Hej alla kattkompisar!

Nu blir det spännande! Som ni alla vet så har vi ju många roliga och spännande tävlingar och auktioner här på bloggen, som ni med glädje och stora generösa hjärtan deltar i och ger höga bud på. Det är förstås alldeles underbart eftersom pengarna går dit de verkligen behövs.

MEN!!! Det skapar tyvärr också ett problem eftersom en del av våra bloggare inte har råd att delta i den höga budgivningen…

Matte har funderat länge på hur vi ska lösa detta, då hon vill att alla ska få en chans att vara med och delta i tävlingarna oavsett ekonomi – samtidigt som det fortfarande ska bli en bra slant i gåva till katthjälp totalt sett. Men det slog henne: Vad är det som kostar LITE för den enskilda personen, men som ger en STOR summa i slutänden?

Jo ett TASSERI så klart. Eller, mjau, en lotteriliknande tävling, rättar matte, med en tävlingsuppgift och en utslagsfråga. Ett alldeles eget Wikki-Tasseri där ALLA kan vara med och lägga en liten peng i anmälningsavgift som tillsammans blir en stor slant!

För nu är det så här att lotterilagen säger faktiskt att man får inte ha rena lotterier ”för allmänheten” på Internet utan tillstånd, och för att få det krävs en massa saker som är både krångligt och dyrt. Men ett TASSERI är en tävling där alla har lika stor vinstchans och det är ju en annan sak!

Det skulle vara helt OK för den som vill att anmäla mer än en katt i familjen plus husse och/eller matte förstås, och så tassar man in sin anmälningsavgift och lämnar sitt Tasseri-svar, men även den som anmält endast en katt och deltar har lika stor vinstchans…. Vad tror ni om den idén, kära kattvänner?

Frågan är ju:
Hur hög anmälningsavgift ska man ta?
Hur lång tävlingstid ska man köra?
Kan det vara OK att ta in avgift via SnuffeFonden och fonden sedan betalar ut totalen till det man vill stödja?
Jag är tacksam för jamade synpunkter!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

22 reaktioner till “Mattes fina idé: Wikkis Tasseri!”

 1. Låter som en spännande idé! Kanske kan man köpa lotter och ha chans att vinna ett stort fint pris + tröstpriser i form av någon kul kattleksak? Kanske finns möjlighet att få pris sponsrat från någon djurbutik eller liknande =) För det blir ju finfin reklam via din blogg!

  1. Mjau, det var en god idé! Sponsringsbiten ska jag kolla! Och så klart ett par omgångar tröstpriser, givet! NosPuss Wikki

 2. En jättebra ide verkligen! Då skulle vi som kämpar med att få ekonomin att gå i hop, också ha en chans att lägga bud/köpa lotter och veta att pengarna går till något bra!

  Nosgos

  1. Mjau, det tror jag också – dessutom kan man ha ”små” Tasserier som man helt enkelt drar vinnare på när det kommit in en lagom slant! Jag ska bara klura ut ett bra system hur det ska gå till, som inte blir krångligt! NosPuss Wikki

 3. Vilken underbar ide, på ngt sånt kan ju alla vara med och ha lika stor chans att vinna. För ibland tycker man ju synd om de som kanske inte ha så bra ekonomi men ändå vill stödja ngt. Vi höjer verkligen tassen för detta förslag!!

 4. En mycket bra idé, tycker vi. Det är många behov och våra pengar räcker inte alltid till! Fast kanske vore det bättre att separera tasseripengar från Snuffefondspengar. Hur som haver en bra idé är det i alla fall. Hoppas att mattarna båda mår bättre nu!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  1. Mjau, det verkar segt för mattarna att få ordning på hälsan. Jag kurrar dem så mycket jag kan! TassKram Wikki

 5. Vi tycker att idén är genial!
  Kanske är det inte lika genialt att blanda in Snuffe-fonden. Fonder styrs ju utifrån särskilda bestämmelser och det kanske skulle bli strul och alldeles FÖR mycket jobb. Vi vet inte, men vi ville höja en varnande tass.
  Sen måste vi jama, att du har en superklurig matte.
  Nosbuffar från
  Mozart och Vincent

  1. Mjau, men klosterkatternas matte har kommit med ett bra förslag och det känns som en tänkbar lösning! NosPuss Wikki

 6. Nu har jag funderat över natten och klurat på detta med att komma runt lotterireglerna. Och min tanke är denna: att göra reklam för en fond är lagligt, likaså att göra en reklamdrive för denna fond. Om Snuffefonden är målet för slantarna, kan alltså tasseriet utformas som en reklamdrive för den – och då är det helt ok att utforma den t.ex. så att var och en tassar in en slant till fonden och sedan dras en vinnare bland de som tassat in pengar. Summan som varje individ tassar in behöver aldrig bli känd utåt, och det har sina fördelar – det som är 100 kronor för en, är kanske 20 kronor för en annan o.s.v. Och på det viset kan de som har dålig ekonomi delta på lika villkor som de som har bättre ekonomi. En win-win-situation för alla! Vad Snuffefonden sedan använder pengarna till hör ju till fondens arbete, eller hur?

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  1. Mycket mycket klokt klurat! Det är ju fullt lösningsbart och gynnar ju fonden! Lite trist är det ju att behöva fippla så här för att kringgå en lotteribestämmelse – men med ett gott syfte kan jag ändå se det som en lösning att överkomma ett hinder som inte behöver finnas! Men som sagt blir det en win-win-situation för alla parter – och roligare, för fler kan vara med! NosPuss Wikki

 7. Låter som en jamarbra ide tycker jag! Matte har hållt på och fixat här hemma och vi har två ganska stora broderade tavlor som vi inte har någon plats för. Är du intresserad av dem? Vi kan maila kort på dem, så kanske du kan använda dem antingen i nån auktion eller till ett tasseri.
  *nosbuffar*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *