Världens högljuddaste spinnande?

Katten Smokeys familj har skickat in ansökan till Guinness Rekord om att få den f d hittekatten att noteras som världens ljudligaste!

smokey1
Faktum är att Smokeys spinnande mätts till över 92 decibel och hon tangerar därmed ljudvolymen från t ex en gräsklippare eller stor hårtork! En vanlig katt kan kanske komma upp i 25 decibel, som jämförelse. Och engelska Smokey, från Pitsford, Northampton, spinner nästan hela tiden, t o m när hon äter. Det är bara när hon sover som hon är tyst.
https://youtu.be/LaPCEjoBpyw

Familjen adopterade Smokey från NANNA för 3 år sedan och numera är hon hedermedlem i ”Cat Protection’s Northampton” och hjälper till att uppmärksamma det viktiga hjälparbete de gör. Smokey har också en egen hemsida.

(Hmmm… Faktum är att Mattes katt Semlan, när hon levde, lät nästan precis som Smokey när hon spann. Men vi kom aldrig på tanken att mäta volymen… Den var faktiskt något extra. Jag tror Semlan ler där i SkaparKattens himmel, när vi tänker på hennes härliga spinn!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Världens högljuddaste spinnande?”

  1. Både matte och gammelmatte säger att jag spinner väldigt högt, kanske inte lika högt som 92 Db, men de säger att jag låter som en traktor. Mitt spinn är i alla fall mera jämnt än hennes. Jag spinner väldigt ofta för jag vill tala om att jag trivs väldigt bra både med mina mattar och med husisarna. Snart, säger gammelmatte, kommer delarna till vår nya rastgård och då kommer jag att spinna för att vi ska få vara i den när vi vill!

    Nosgos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *