Har ni också märkt det?

Att det finns någon hemlig attraktion mellan katter och vissa typer av plastpåsar eller kassar? Något upphetsande, berusande, nästan kattmyntaaktigt fnatt-skapande som troligen är så beroendeframkallande att vissa slags påsar måste gömmas djupt inne i skåp eller längst ned i sophinken??!
plast1
Jag pratar om sådana väldoftande påsar som t ex vissa färska morötter kommer i! De är lite halvgenomskinliga med lufthål för grönsakerna och kan ge en pås-addicted katt helspader! En del bubbelplast i fodrade kuvert kan framkalla samma slags rus som en god portion catnip, för att inte tala om den hallucinogena effekten av vanliga brunbeige skräppåsar!
bagcat1
För katter med pås-relaterade drogproblem ska jag dock jama ett varningens ord om hur FARLIGA plastpåsar kan bli för en katts hälsa och höja tassen att man ALDRIG ska leka med dem annat än under uppsikt och i människors närvaro! Annars kan det sluta illa!!!
plasticbagtrapcat
Lite påsprassel ibland under mattes eller husses uppsikt är alltså OK – men i synnerhet små kattungar (och även människoungar) ska inte tillåtas detta! Kom ihåg det!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Har ni också märkt det?”

  1. Haha, jag brukar hitta Slumpen i kassar eller kartonger . han älskar dem! En dag hade han krupit ner i en kasse och mannen i huset som har ”kattskräck” skulle flytta den … Ni anar va? Hahahaha, katten var lugn som vanligt men husse skrek som et barn…hihihi.
    Kram Jam o Spinn

    1. Visst är det kul – sticka ut tassen och jama ”Buuuh!” till överraskade människor… *fniss* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *