Klappa en sten

Tänk att kunna måla en sten så att man vill klappa den!??! Det lyckas Margareta faktiskt att göra:
stenkatt
Att måla katter bra på en rund sten, det är faktiskt inte alls enkelt, ska ni veta! Katter har ju sin spretiga form, så perspektivet måste ”tänkas om” ganska rejält för att resultatet ska se bra ut. Och det gör Margaretas stenkatter:

stenk
Kurr så skickligt! Och hon är bra på att göra fina akvarellporträtt av katter från foton dessutom, här är Isa:
marg
Vita katter och svarta katter är komplicerat att få skuggorna rätt på – jag är djupt imponerad hur bra denna målning med lite Gunnar Brusewitz-stil över lyckats!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Klappa en sten”

  1. Ååå, så jättefina stenar och målningar! Om stenarna säger matte, att det är vackra prydnadssaker som man faktiskt kan ha när man har katt. Ni hörde betoningen på ”kan ha”, va? Kurr och burr.

    1. Mjau, jag skulle nog viljaha en också – det är stillsamma katter som inte gör väsen av sig. Om man inte tappar dem på tassen, vill säga! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *