Har du sett månen och Jupiter i kväll?

venusmoonyoungsmall
Dessa klara februarikvällar är stjärnhimlen magnifik och lätt att skåda, till och med från belyst stadsmiljö. I kväll vid femtiden gjorde ”månskäran” verkligen skäl för det namnet, en tunn tunn lysande strimma bara av nymåne – helt magisk i skönhet.

I väster lyste planeten Jupiter starkare än alla stjärnor – den är den fjärde ljusstarkaste punkten vi kan se på himlen efter solen, månen och Venus.

Vill man ha koll på vad det är som syns på himlen vid en viss tidpunkt är astronomisidan Heavens Above ett bra hjälpmedel – du kan t o m få sidan att visa stjärnhimlen exakt som den ser ut hemma hos dig precis nu!

Gå in på sidan och du ser en första rad som ser ut så här:
Configuration:
Current observing site: Unspecified, 0.0000°N, 0.0000°E 
Alldeles under den går det att klicka på Select from map och genom att där klicka sig fram till sin hemort är enkelt. Under kartan finns knappen SUBMIT som läser in latitud och longitud för vald plats.
Nu kommer du tillbaka till huvudsidan och en bit ned under Astronomy klickar du på Whole Sky Chart. Och vips ser du din egen stjärnhimmel!
wallpaperstarcats
Katter och stjärnor hör ihop.
Eller hur, Will och Bellatrix!??

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Har du sett månen och Jupiter i kväll?”

  1. Ja, visst har vi sett månen och Jupiter! Jaa, visst hör katter och stjärnor ihopa!! Jaaa, men visst är ju vi katter ”stjärnor” *fniss*. Beströdda med stjärneglans! Vilka vackra och magiska bilder du lagt in! Nospussar

  2. Ja, visst har vi sett månen och Jupiter! Jaa, visst hör katter och stjärnor ihopa!! Jaaa, men visst är ju vi katter ”stjärnor” *fniss*. Beströdda med stjärneglans! Vilka vackra och magiska bilder du lagt in! Nospussar

  3. Ja, visst har vi sett månen och Jupiter! Jaa, visst hör katter och stjärnor ihopa!! Jaaa, men visst är ju vi katter ”stjärnor” *fniss*. Beströdda med stjärneglans! Vilka vackra och magiska bilder du lagt in! Nospussar

  4. Ja, visst har vi sett månen och Jupiter! Jaa, visst hör katter och stjärnor ihopa!! Jaaa, men visst är ju vi katter ”stjärnor” *fniss*. Beströdda med stjärneglans! Vilka vackra och magiska bilder du lagt in! Nospussar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *