Lånad tid

Det har varit ganska många allvarliga teman de senaste dagarna. Och jag måste bara dela ännu ett sådant med er:

lilvalentinewhitecatcandyheartlovepostcardptrdg

Min kära kattvän Sullivan, som haft det lite upp och ned med hälsan skriver ”Igår kväll hade SkaparKatten och jag ett litet möte under mammas säng, men vi kom överens om att jag skulle hoppa upp och lägga mig hos mamma ett tag till. I morse fick jag torsk bara för det.”  Orden gör mig djupt rörd, och jag förstår hur stor den ömsesidiga kärleken är…

Och en dikt – för Sullivan och alla andra som känner sig berörda – rann fram:

Ibland då SkaparKatten viskar ”Kom!”
när hjärtat slår så stilla svaga slag
vi höjer nosen vördnadsfullt – men vänder ändå om
och håller livet fast ännu en dag!

Vårt katthjärtas kärlek kan inte mattas
”Nej, herre SkaparKatt, än är ej dags att gå!”
Var sekund, minut och timme dyrbart skattas
att slippa behöva lämna dem vi älskar så…

Jo, snart, en dag, tar SkaparKatten emot min själ –
dock, nu brinner ändå Livets Gnista envist klar!
Att all min tid blott är lånad, det vet vi så väl…
Men käraste matte: IDAG – just för dig! – är jag kvar!

TassKramar till dig Sullivan – och matte och kattvännerna!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Lånad tid”

    1. Mjau, Sullivan har det bra hos sin matte, och kompisarna Pumba och Chanda. Ett bra tag till får vi hoppas. NosPuss Wikki

  1. De varmaste av hoppfullhetstankar till Sullivan och hans mamma!!! Ännu en såååå fantastisk dikt! Tasskramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *