Vems är Katten som vill flytta in?

Personalen på äldreboendet Storängsgården i Finspång undrar vem som saknar en fin svartvit kattflicka, som flyttat in hos dem! Det berättar tidningen Folkbladet idag.storngsflicka
Kattdamen dök upp för en vecka sedan, gick in på äldreboendet och gjorde sig hemmastadd på avdelningen Granen.

Personalen ringt polisen har ingen anmält katten som försvunnen och  id-märket i örat går inte att tyda. De boende har snabbt blivit förtjusta i den svartvita katten, som gissningsvis är runt ett år gammal.

Och hon får gärna stanna på Storängsgården, bara personalen vet att ingen annan letar efter katten. ”Det vore hemskt om någon satt hemma och var ledsen för att katten är borta. Har hon ett hem ska hon självklart bo där. Men visst vill vi gärna att hon bor kvar här hos oss!” säger Catrine Henriksson på boendet. ”Vi hade ju tänkt skaffa en katt. Det märks på de som bor här att de blir gladare med sällskapet från ett djur.”

Vad jublande glad jag blir för ett äldreboende med den sunda inställningen! Och skulle nu ägaren till denna vackra kattflicka dyka upp, så kan säkert lokala katthem hjälpa till att föreslå några utav sina hemsökande katter som passar för att lysa upp tillvaron för de gamla!

(Känner du igen katten som flyttat in på Storängsgården? Ring 0122-854 78 till Granen för mer information.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Vems är Katten som vill flytta in?”

 1. Dit vill jag flytta när jag blir så gammal att jag inte klarar mig själv. Heder åt alla på Storängsgården!!!

 2. ååh! Vad fint! När jag var kattunge så hälsade jag på ålderdomshemmet där mattes mamma jobbar. De blev så glada av att se mig. Flera hade dålig syn och trodde att jag var en hundvalp!! 😉 Men det var så snälla och klappade mig jätteförsiktigt. De flesta är ju uppvuxna med djur.

  Synd att så många allergiker jobbar där bara..nu har de tråkiga fiskar i ett akvarium. Men på sommaren har de höns ute. Bättre än inget!

  1. Finns ju äldreboenden som väljer att ha djur, både hund och katt. Så har t ex ett ställe i Adolfsberg här i Örebro. Fint tycker jag! Det är ju för det BOENDE som stället ska vara. Om personalen blir allergisk så kanske det är de som ska byta arbetsplats istället för att ta bort djuren för de gamla? Men fiskar kan man ju liksom inte gulla med? Och det sägs ju att en spinnande katt skapar hälsa! NosPuss Wikki

 3. ååh! Vad fint! När jag var kattunge så hälsade jag på ålderdomshemmet där mattes mamma jobbar. De blev så glada av att se mig. Flera hade dålig syn och trodde att jag var en hundvalp!! 😉 Men det var så snälla och klappade mig jätteförsiktigt. De flesta är ju uppvuxna med djur.

  Synd att så många allergiker jobbar där bara..nu har de tråkiga fiskar i ett akvarium. Men på sommaren har de höns ute. Bättre än inget!

  1. Mjau, jag tycker att alla människor som vill ska få ta sina djur till sitt äldreboende? Det är ju DERAS boende???! NosPuss Wikki

 4. Ja, vi håller med fullständigt! Jag tror att en liten katt gör underverk på både personal och boende. Hade matte och hennes mamma haft pengarna så hade de startat upp ett ålderdomshem där de äldre fick ta med sina egna djur istället för att lämna bort dem.

  1. Mjau vilken superfin idé… Och min Stora matte, hon vill starta kattäldreboende – när hon vinner på lotteriet säger hon: En plats för gamla och kanske sjuka katter som ingen vill ha. Att få sin sista tid i frid och kärlek och frihet… Fin dröm, eller hur?! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *