Kommer ni ihåg stallkattungarna Vänersborg?

Som jag berättade i ett inlägg den 19/9: Det var sex ungar från början, och en röd unge övergavs av mamman men räddades av en tjej i stallet som flaskmatade den. Lite senare blev ytterligare en sjuk grå kattunge räddad på samma sätt. Kvar fanns kattmamman och fyra ungar, som hon misstänksamt flyttade runt så beskyddande hon kunde. Vilket betydde att ungarna inte hittades igen förrän den 12/10 trots att kattvännen Tessa letat förtvivlat efter dem:kattfamilj1
Alla ungar levde lyckligvis men såg inte alldeles friska ut och matades av en farbror – och nu kunde Tessa komma dem lite närmare. Den 20/10 lyckades hon fånga in kattmamman (Som döpts till Lovis, mycket passande namn!) och en unge, de återstående tre fångades dagen därpå och samma dag kastrerades Lovis. På den här hemsidan ”Kattungar letar hem” kan du se fler bilder och läsa mer om kattfamiljen!

eyes2
De små var i hög grad i behov av räddning och idag har de varit till veterinären och fått medicin, antibiotika mot kattsnuva och ögondroppar. Vaccination får vänta tills de mår lite bättre.
hela_kullen
Lovis sköter sin familj med en kattmammas hela kärlek, men för Tessa som redan har fullt av djur i sitt hem är det ett bekymmer att inte kunna ge dem tillräckligt med utrymme att leka och röra sig – och därför behövs nu hjälp till den här kattfamiljen!

Kan du räcka ut tassen? Bor du i trakten av Vänersborg, och har möjlighet att hjälpa Tessa och kattfamiljen? Framför allt, inte kan det väl behöva bli nödvändigt att släppa ut mamma Lovis, den vackra sköldpaddan med den långa långa svansen, till ett uteliv i den här miljön igen:

kattmamma
Var finns du som kan ta emot Lovis, när ungarna blir flyttklara om cirka 4 veckor? Du hittar Tessas kontaktuppgifter här.

???? Love to Lovis! ????

*hoppfull knäpper jag tassarna…*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Kommer ni ihåg stallkattungarna Vänersborg?”

  1. Ååååh, vilken vacker familj! Finaste mammma Lovis, den som får henne som familjemedlem borde väl tacka sin lyckliga stjärna! Är ungarna tingade? Buffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *