Vem saknar en sköldpaddsflicka? Ägare efterlyses!

Det var i måndags 27/9 som en väldigt hungrig katthona formligen försökte ”bryta sig in” vid Brukshundsklubbens klubbstuga i Hällby utanför Eskilstuna.

strumpan_2

Hon bjöds på lite kokt ris som hon fullkomligt glufsade i sig, drack som en mindre häst och ville inte lämna platsen. Katten hade torkat blod på ena sidan av nosen, en tand på nederkäken var helt av, stora fästingar i ansiktet och sökte allas uppmärksamhet. Hon är inte ID-märkt och har aldrig setts till i området förut enligt dem som är där ofta med sina hundar.

Hon är mycket hundvan och det kan vara en nackdel eftersom det nu hålls spår-kurs för stora schäfrar runt stugan, vissa av dessa hundar har tidigare tagit katter. Vi var mycket oroliga för kattens säkerhet i första hand. Livbojen har därför tagit in katthonan akut till ett jourhem och nu söks ägarna!

strumpan_3

Tills vidare kallas hon Esther och hon kommer att tas till veterinär för en kontroll för säkerhets skull, dels så att allt är OK med henne, dels för att avgöra om hon riskerar att vara dräktig…

Känner du igen gosiga Esther, kontakta Livbojen!
strumpan_4

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Vem saknar en sköldpaddsflicka? Ägare efterlyses!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *