Att få tassarna fulla!?!

”Ibland smyger sig Ödet på en som en katt på mjuka tassar…” – så stod det i inledningen till en kioskromantik-pocket som jag öppnade en gång, för det var en söt katt på baksidan. Eh, resten av den skriften var inte någon succé, så jag vill minnas att den hamnade i pappersinsamlingen.
skit
Det här är inte heller lika romantiskt som en tassande Ödets katt, kanske? Men vänta ska du få höra hur Ödet kan gripa in, bland annat i Malmö:
jamare
Josephine, som hjälper till på Katthjälpen, var på väg till en lägenhetsvisning och passerade en man som höll på med ett nyss packat flyttlass, och hörde en katt jama i lägenhetsfönstret intill. Hon frågade mannen hur många katter han hade och han undrade om hon ville ha en – familjen var vräkt och katterna skulle bort – men med avlivning hade de inte råd…
london
I en smutsig lägenhet på knappt 50 kvadratmeter visade det sig finnas 14 katter, varav de yngsta var cirka 5 veckor. I övrigt fanns inte en pryl kvar. Josephine larmade sina kollegor på Katthjälpen, där det redan var fullt, men på något fanTASStiskt sätt lyckades de trolla fram ett jourhem till dem och rädda ALLA katterna! Här hittar du bilder på katterna som är hur keliga och gosiga som helst, och äter, leker och far omkring… Och Expressen berättar att allihop har fått namn efter städer, den svarte ovan heter London och här är Asmara:
asmara
Dilemmat för Katthjälpen är nu att få ihop till alla dessa katters vaccinering, veterinärkostnader och mat, och därför höjer jag tassen och viftar med böneflaggan:

Sätt in en slant på Katthjälpens postgirokonto 123 04 07-7 och skriv ”14 katter” på inbetalningen!

Vi kattvänner måste hjälpa varann!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Att få tassarna fulla!?!”

  1. Tänk att de lyckades ta hand om alla 14 kissarna! Vi blir alldeles tårögda när vi hör det. Det var säkert inte lätt, men gick att ordna ändå och det gör oss så lyckliga. Naturligtvis sätter vi in en summa åt dem. Kurr och burr.

  2. Åh, om det inte vore för att vi behöver varje öre till Snuffe, så skulle vi gärna skänka en slant. Räcker det om vi jamar ett par böner till Skaparkatten istället?

    1. Sippo, Snuffe ska ni ta hand om nu i första hand – och SkaparKatten VET att ni redan tänker på de andra katterna också – det räcker bra! Tasskram WIkki

  3. Snyft! Vilken TUR att hon såg dem! Klart att alla måste hjälpa de små! Kan avslöja att alla här undrar varför jag handlar så förbaskat med blommor på samma ställe … haha – Jo, de har en katt från Samvetet i Uppsala som ligger i butiken och han är enormt stor, världens lataste men trevligaste kisse:) Vid kassan finns insamlingsbössa till Samvetet och har man gosat med den stora goa kissen ett tag kan man inte låta bli att kasta i en slant:)
    Kram Jam o Spinn

    1. Mjau, den butiken vill jag ha adressen till! Om jag kommer til Uppsala en vacker dag ska jag leta upp den! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *