Kattsamlare finns hos oss också

VARNING FÖR OBEHAGLIGA BILDER!
haa
Har just tittat på TV3:s replay på programmet ”Extrema samlare”s 7e avsnitt (Går att se på replay några veckor till) som bland annat handlar om ett kattärende som har skrämmande mått: I ett hus bor en sjuklig äldre kvinna och hennes man och vad hon ”tror” är ett tjugotal katter… Som hon tycker att hon ”hjälper” genom att mata dem – men i själva verkat är dessa katter utsatta för grym försummelse, sjukdomar och vanskötsel så till den grad att myndigheterna griper in.hoard
I en obeskrivlig röra av smuts och bråte lever en stor mängd katter, flertalet med permanenta skador på ögon och andningsvägar på grund av ammoniaken från kiss och spillning, och paret menar verkligen på ett bisarrt sätt att de räddar dessa katter. De ger dem ju faktiskt mat, som ett blekt försvar, och har på något sätt lyckats intala sig detta som rättfärdigande. Tyvärr, det här finns i Sverige också, i våra grannskap.
hor
Och inom dessa väggar, utan kastrering eller p-piller, lever och förökar sig katterna. I det här hemmet hittade det ingripande räddningsmanskapet sammanlagt 76 katter. Bara 41 av dem vid liv, och tio fick avlivas omedelbart för att de var så illa däran. En del var bara skelett, som legat där i åratal. Det som grep mig hårdast var att se alla de små kvarlevor av kattungar som hittades: Små kranier och ben… Så små, så små…
Och vi som jobbar i ”katträddarsvängen” har sett sådana här hem. Med sjuka människor och mycket sjuka katter i en förryckt symbios utan hopp. I TV-programmet räddas en del av de infångade katterna. Svenska myndigheters djurskydd, lydande under Länsstyrelserna, väljer som regel numera att mycket raskt avliva hela kolonier som påträffas på detta sätt.
kite
Jag önskar det fanns en värld för dessa katter där åtminstone de som var tillräckligt friska kunde räddas… Eller en omgivning som var så vaken och så väl värdesatte katter, att detta slags hantering inte skulle blundas för, utan stoppas, i god tid! Just nu ser jag flera exempel på ärenden om vanvård som legat både ett och två år hos myndigheter utan ingripande därför att papperskarusellen kring dem är mer omfattande och ”viktig” än djurens liv och välfärd.
kit3
Jag jamar högt och hoppas alla människor som hör detta får upp ögonen och förändrar synsätt: Katter har ett värde och katter har en rätt till godtagbara liv! Det kämpar jag för! haooo

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Kattsamlare finns hos oss också”

  1. Den näst sista bilden, kissungen där är så otroligt lik kolonins Sötnos.
    Såg också programmet, så hemskt att jag drömde mardrömmar efter det 🙁
    USCH!

    1. Mjau det var hemskt – tänk alla dessa sjuka katter som inte fick vård utan bara låg där och dog – och de märkte det antagligen inte ens?! *morr* NosPuss Wikki

  2. Oj jag måste genast kolla programmet! Man kan ju bli galen! Jag tror jag tar slumpen i knäet för då jag snyftar till djur på tv är han världens underbaraste tröstare:)
    Kram Jam o Spinn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *