Mattjuvar

Stora matte har problem med skator som knycker kattmaten hon ställer ut på trappan till Landet-missarna. Det går till ungefär så här:
https://youtu.be/ZPyo_MxRfeo


Vi katter med lite livserfarenhet ger oss inte i klinch med större fåglar. Det vara bara Nova som klängde i träden och försökte fånga skator senast när vi var på Landet:
_b253
Men hon insåg det omöjliga i jakten till slut. Och fångade gräshoppor istället.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Mattjuvar”

 1. Skator, det är retsamma fjäderkotletter det! När vi är ute på gården så dummar dom sej med oss, alldeles sådär precis utom räckhåll sitter de och hånskrattar åt oss! *morr och tandklapper*

  Och så lurar de nesliga pippisarna upp oss på kanten av förstukvisten, och då börjar det ALLTID regna, konstigt, det låter *squirt-squirt* och så blir vi blöta!? Men så fort vi går ner slutar det vara blött!? Det är definitivt nåt lurt med klimatet i Björkhaga!

  1. De där fågelrackarna skulle ha sig en dusch, eller hur? Ja det är bra konstigt med de där lokala regnskurarna. Fast hemma hos oss har de slutat sedan jag tuggade sönder både ”pipen” och handtaget till en viss sprutmojäng… NosPuss Wikki

 2. umm…. är det verkligen en katt som ligger där och spanar på måsen utan att göra ett utfall. Om någon fågel var så fräck mot oss så skulle fjädrarna ryka en efter en.

  1. Mjau, jag tror att en mås elelr trut är ännu värre att tampas med än skator… De är vassa i näbben, kan jag lova! *jämrans flygfän* NosPuss Wikki

 3. Jag har inte varit och snott någon mat. Jag är mitt uppe i en mordutredning och jag är en hederlig skata och ingen tjuv. Utredningen fortgår men den är komplicerad så den kommer att ta tid.Så att stjäla mat det hinns inte med just nu :))))

  1. Mjau, i just det här fallet har vi konstaterat att tjuven är en förklädd fiskmås och du är friad från alla former av misstanke! *kattleende*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *