Skimmer mår mycket bättre!

_b283
Fortfarande ser det ut att vara väldigt mycket huvud och väldigt lite kropp på en lite spretpälsig kille – men oj vilken positiv skillnad det är på Skimmer nu! Skimmer har piggnat till ordentligt och lagt på hullet lite, så nu känner man inte ryggraden som en skarp kant längre. Revbenen känns fortfarande tydligt så han har dock en bit kvar att fylla på! Som tur är så finns det väldigt snälla och generösa kattkompisar som skänker bort sin kattgodispeng och kommer speciellt ner till katthemmet och lämnar speciell mat som ska till honom…
_62

Tack därför till Bröderna Bus och era omtänksamma människor! Skimmer behöver verkligen den här sortens riktigt bra högenergifoder nu när han fått kroppen i balans igen. Hans sår har läkt ut fint och mycket av småskråmor överallt på huden har försvunnit. Nu är han stark nog för en kommande omgång avmaskning och senare ska det bli kastrering. Men helst längre fram när värmeböljan lättat lite så att infektionsrisken är lägre.

Skimmer har blivit mer lugn nu och får röra sig fritt i hemmet, men nattetid sover han hos jourmatte. Han är kompis med alla katterna där och har hittat en favoritplats (Kanske husets svalaste plats?) på badrumsgolvet:

_b284

Nu orkar han bry sig om pälsputs igen och att hålla sig ren, men pälsen är sträv och det kan nog dröja innan den fått upp glansen igen. Skimmer längtar ut, men har det tryggast inne nu. Han kommer nog i fortsättningen att behöva ett hem med rastgård eller liknande så att han kan komma ut lite.

Tack till er som gett mycket uppskattade gåvor till Skimmer och hans jourfamilj! Pengabidragen hjälper ju till med veterinärkostnaden hittills och går till kommande veterinärvård. Skimmer spinner på bilden och kloar lite försynt men tacksamt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Skimmer mår mycket bättre!”

 1. Sååå roligt att höra om och få få se ettpar nya bolder på vackre lille Skimmer! All lycka till honom =^:^=

 2. Så skönt att Vackre Skimmer har börjat må så mycket bättre! Han är en väldigt fin katt.Jag blir alltid så glad när jag läser om hemlösa katter som fått hjälp och slipper fara illa. Skimmer ser så go ut. Hoppas han får ett helt perfekt hem med trygg utevistelse.

 3. Mjauuuu, nu tycker jag Skimmer börjar bli en riktig snygging! Litet mer mat, gos och borstning och så färre maskar i magen så blir han Örebros snyggaste kille, eller vad tror ni Wikki och Nova?
  Nosgos till er alla

  1. Mjau, han är så personlig och så fin… Han förtjänar dock ett bättre liv än som hemlös strykarkatt i Vivalla!
   NosPuss Wikki

 4. Vackre missen önskas ett fortsatt tillfrisknande och en underbar husse/matte som älskar honom.Han är verkligen söt den killen

  Nalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *