Ringarna på vattnet

cat_drinking_with_paw
Några har undrat varför jag lägger så mycket kraft och energi och tid på att skriva om katter, samla in saker till katthem och dessutom göra det utan minsta lön?

Mjau, nu råkar väl vi som tycker att det ideélla jobbet är en suverän
konstform för mellanmänsklig/djurlig hjälp vara galna nog att offra tid, pengar och entusiasm för den goda saken. Givaren trots allt inte vara en helt utdöd ras, och det är nog tur för världen att vi finns!

För var gång jag räckt ut en tass som någonstans hjälpt någon eller minskat ett lidande önskar jag mig inte heller betalt, utan jag önskar att någon mer ska se mig och ta efter mitt exempel, så att det sprider sig som ringar på vattnet. Och jag tror stenhårt på den goda gärningens växande ringar….

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Ringarna på vattnet”

 1. Wikki Signe gör så när hon skall dricka : )

  Det här var det finaste vi läst! Oh tänk att alla vill ha betalt för allt hela tiden. Men vet du vi tycker att du borde ha en egen spalt i Kattliv! Dina inlägg är så bra och vi vill nästan säga (även om det bär emot som katter : ) att de är bättre än Kattliv!

  Du borde kontakta chefsredaktören och ändra på det! Wikki som kolumnist lite som i Sex and the city! Wikki in the city! Wikki in the cat city…

  Oh det om 17 000 kr katten var bara så bedrövligt att läsa. Sven’s benbrott kostade 12 000, som tur har vi försäkring. Dåligt domare! DÅLIGT och skäms.

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau det vågar jag inte? Jag tassa något i fina tidningen Kattliv? Oj…. Är nog inte tillräckligt bra på att göra reklam för mig själv – gör hellre katthemsreklam… =^:^= TassKram Wikki
   PS Hur mår du Sven?

 2. Wikki – jag undrar INTE varför du sträcker ut din tass till behövande missar. Jag VET varför!
  Jag vet VARFÖR du offrar så mycket tid på det och VARFÖR du är så engagerad som du är. Jag behöver inte ens fråga. Svaret är givet.

  Wikki, hoppas du håller alla tummar och tassar nu för oss att få in kattmamman med fem ungar. Du kan se bilder på henne och ungarna på min hemsida. Kika gärna.
  Nu kan du också se dina pixbok-bilder via min hemsida – där gjorde du ett alldelses utmärkt tass-arbete. TAACCKK!!!!

  Nellie, Tazzlan och små ulliga ungar hurrar i kör!

  1. Mjau, den utsträckta tassen behövs… Men ständigt önskar man att man kunde göra mer! Bara förändra världen helt och hållet t ex så att alla var lite snällare mot sina djur?! *blink* TassKram Wikki

  1. Åh snälla tack, men jag är inte så bra på att känna mig beundrad?! Ungefär som att det lilla jag gör med att skriva en kattblogg, det skulle många göra lika bra. Det är ju bara ord… Alla de där katträddande människorna som är ute i buskarna och hämtar in kattungar och kattmammor just nu, dem vill jag hellre höja till skyarna! TassKram Wikki

 3. Ringar på vattet ger bra effekt i längden..Varje liten sak blir en stor på sikt. För gör man inte det lilla så blir det inget stort heller. Nosbuff

  1. Mjau och som jag sagt förut: det är de många små flödena som bildar ett hav! NosPuss Wikki

 4. Jag önskar fler kunde ägna bara någon liten tid eller slant till att hjälpa. Om alla gjorde det så skulle hjälp finnas till många 🙂 Själv tycker jag att ideellt arbete och/eller föreningsliv är så givande.

 5. Hej

  Jag blir så arg över att ditt engagemang för katterna ska ifrågasättas. Ingen ifrågasätter när människor ägnar all sin ledighet åt att renovera gamla skrotbilar, sitta och fiska eller lägga ner tid på modebloggar osv, men ett engagemang i levande varelser ska tydligen misstänkliggöras. Dessutom är man tydligen dum om man inte tar betalt! Det är ju faktiskt så att de flesta av oss som är engagerade i hemlösa katter har ett ”riktigt” jobb där vi får vår lön. Arbetet med katterna är ideellt, och som du säger, vi tänker inte när vi hjälpt ett djur att ”nu måste jag tå betalt”. Du ägnar givetvis mest tid av oss alla åt katterna och det ska du ha all heder av. Jag håller också med om att du borde få en spalt i Kattliv! Var nu inte blyg, ta kontakt med dom och framhäv hur bra du är!

  Xantippa med matte

  1. Å tack så fint skrivet! *rodnar om nosen*
   Men jag är faktiskt lite blyg för att ”sälja mig” så där…

   Jo det är nog så att man vänder ut och in på sin själ för att hjälpa en misse om man kan…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *