Vara ute…

_b196
Ivriga som kapplöpningshästar rusar vi nedför trappan. ”Kom fort och öppna dörren, matte!”
_b198
Vi går ofta åt varsitt håll och nosar över vårt revir, men möts emellanåt och nosar på samma goda lukt. *buff, syrran*

_b199
”Men hallå där, vem prasslar i buskarna? Nova, var på din vakt!”
Det visar sig vara den okastrerade hemlösa grå killen som vi träffar och bjuder på mat så ofta vi kan:_b197
En granne håller på att försöka mata in honom för att ta hand om honom, vilket vi hoppas lyckas – det är en kelig och social charmpojke, men redan sliten av utelivet i Vivalla:
_b200
Om du känner igen honom och vet vems han egentligen är, hör av dig till mig per mail! Han behöver komma hem!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Vara ute…”

 1. Mjauuuarn’s såå mysigt med promis &…Den vackra grå killen håller vi tassarna för att han kommer hem ? /Jam & Kram från Oss!!!

  1. Det gäller att vara två när det ska promeneras med oss båda – för annars får man kunskap i knypplingens ädla konst… *fniss*
   TassKram Wikki

 2. Stackars han! Tur att han har er, Wikki och Nova och den snälla grannen som försöker mata in honom. Utelivet är inte kul, det vet jag, Chanda, massa om. Jag är född ute och vill aldrig sätta min tass utanför dörren igen. Det är så skönt hemma på våran inglasade balkong i solen.
  Hoppas vackra grå snart får komma in och vila sina trötta tassar.
  Nosgos från oss till er!

  1. Så skönt att du fått ett ttryggt liv inne, Chanda! Det skulle alla katter ha!

   Jo vi ska hjälpa den grå så gott vi kan!

   NosPuss Wikki

 3. Promenader är jättekul, fast lite skrämsliga ibland! Husse och matte tog oss på en riktig långpromenad häromdagen; vi var ute i nästan tre timmar och var låååångt hemifrån innan vi vände hemåt igen. Det var en del otäcka bilar som körde fort förbi, och så började det REGNA också!

  Just ikväll (som en en dag för tidig ettårspresent) har matte och husse färdigställt det som de kallar för Alkattraz och som gör att vi kan få frisk luft i näsan, gräva i jorden, jaga surrbullar och titta på alla människor runt omkring utan att behöva sitta fast i ett snöre :o)
  Hela framsidan på huset har vi fått tillgång till!

  1. Kattsingen vilka häftiga människor ni har som bygger ett AlKATTras att njuta av sommaren i! Det är ju trots allt väldigt skönt att kunna vara ute utan att behöva ha sele och koppel – men långa promenader är heller inte dumt. Man sover så gott sedan när man fått nosa omkring i timmar…
   Ser fram emot bilder på kattgården!!! ?
   TassKram Wikki

 4. Vilken vacker kattpojke! Vi håller tassarna för att han snart ska inse att han bör följa med er vänliga granne! Vilka kuliga bilder på er, Wikki och Nova, gnnnäääägg *fniss*… Ja, ni är väldans vackra ni också :-)! Nova ser ju ut att ha fattat lite tycke för vackre killen…!!??

  Tasskram

  1. Mjau, nyfiken var hon i alla fall, men han var lite reserverad och försiktig. Hon bara nosade lite varsamt. NosPuss Wikki

 5. Vilka vackra katter alla tre! Hoppas att den snälla grannen lyckas mata in den stilige gråkissen. Ingen katt borde få gå hemlös!

  1. Hoppas vi med, men han sitter vid vår port och tittar längtande efter oss varje gång vi går in! *suck* NosPuss Wikki

 6. Wikki, så roligt och vilken svans!!! Tackar som frågar Svennis mår myckte bättre, går på alla 4 och skall äta sin medicin tills på lördag : (

  Gud vilken vacker hemlös grå kille! Jag har sett katt lådor man kan sätta i mat och fånga killen. Hoppas hoppas det går vägen.

  Nos Puss och hoppas vi hinner ”höras” imorgon! Sven och Signe

  1. Vi ska se om grannen får in grå pojken först… Han har mat ute hos henne, men det finns fler katter som är där och tar för sig… Ha en skön semester! TassKram Wikki

 7. Lilla gubben, som vi hoppas att du får ett hem – antingen ditt ”gamla” om du kommit bort eller ett nytt hos snälla grannen! Kurr och burr.

  Ps. Vad härligt ni har det på promenad. Kan ni gå ut med matte, båda samtidigt, utan att knyta makramé av henne? *imponerade*

  1. Mjau, vi klarar att gå båda med matte nedför trappan, men sedan blir det knypplande av. Då måste husse rusa fram och ta Novas koppel och så ser vi dem försvinna runt hörnet. Jag har en särskild grästuss som ska nosas över borta vid lekparken medans Nova helst vill vara kring ytan nedanför vår balkong där hon liksom känner igen sig. Och när vi kommer ut på vår runda så kommer grå pojken ofta och gör oss sällskap. TassKram Wikki

  1. Mjau, om inte annat så får vi väl försöka hitta ett till honom! Nu får han lite mat i alla fall. Jag är bara så orolig för trafiken när katter springer ute… TassKram Wikki

 8. Tänk att det kan kännas lite, lite OK att en katt inte har nåt eget hem så här års. Men innan vi vet ordet av så är det mörkt och kallt ute. Då är det hemskt att vara ensam och ute, utan nån som ser efter en, ger en mat, gosar med en. Tiden går väldigt, väldigt fort så vi hoppas att denna stiliga katt och alla andra katter som saknar hem, snart ska hittas av snälla människor som vill och kan ta hand om dem. Året runt. Det finns inga sommarkatter, de är alla året-runtdjur.

  1. Mjau, det är bara (som du vet lika bra som vi) så illa att köerna in till katthemmet är jättelånga, och först i kön kommer de dräktiga mammor som måste ha hjälp… och visst har du rätt: Sommaren är kort! Men vi ska kämpa för att den här tufsiga killen ska få en chans också!!! NosPuss Wikki

 9. Tänk om ni kunde leda denna stiliga kattkille hemåt, han verkar ju ha bra koll på er, så om ni givk in någonstans så kanske han skulle följa med. Vi hoppas iallafall att han snart kommer in och får sitt alldeles egna hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *