Vinterhjärtat skälver

heart_ice
Det syns bara i en viss vinkel, vinterhjärtat. I morgon, i ett annat ljus, är det kanske osynligt. Eller helt enkelt borta.

Men de frusna, hemlösa katterna är kvar. Nu, när kylan är stark och snön lindat bomull runt hus och gator, syns de inte så mycket – de kryper undan under bodar, i prång och vrår, för att hitta vindskydd och värme så gott det går. Kölden i sig är inte det enda problemet – svårigheten att hitta drickbart vatten å ena sidan och torra, helst varma liggplatser å andra sidan gör det nog bekymmersamt. De yngre, orutinerade katterna får kämpa hårt för sitt liv…

Och det enda du ser av dem är kanske några halvt översnöade tassavtryck. Som snart är borta. Borta…

fluffball

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vinterhjärtat skälver”

 1. Usch, nu blir jag ännu mer orolig för Puma som är borta sen morgonen. Vi har minst -15 grader kallt här så vi är alla jätte oroliga och undrar var han är. Vi har vid flera tillfällen varit ute och ropat men inget svar, tyvärr. Hoppas han dyker upp snart. // Orolig Matte

  1. Å nsälla Puma kom till rätta! Har matte och husse kollat i alla bilar, i alla uthus, överallt??!
   Håller tassarna och ber till SkaparKatten att du kommit till rätta och ligger trygg i mattes famn!
   NosPuss Wikki

 2. Vår matte har inte sett några hemlösa katter i vårt område. Vi har mycket katter men nog inga som inte har hem. Men det betyder ju inte att det inte finns hemlösa missar ändå! Vår matte har berättat för oss att om det skulle hända att någon i nöd kom och besökte oss så skulle vi nog bli fler. Tass kram från Signe och Sven

  P.S. Jag hoppas att Puma kommer hem snart!

 3. ”ledsna” för alla vår frusna kattkompisar. Vi spanar vidare för att se om vi hittar någon som inte har något hem. Nosbuff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *