Julklappstips nr 20

En annorlunda kattbilderbok är ”Det tokiga katthuset” av Christina Hesselholdt, med egensinniga illustrationer av Lillian Brøgger.
bildekatt1

Laura och hennes mamma ska passa sin grannes fyra olika katter! Det innebär att anpassa sig till fyra olika personligheter och dessutom att hålla isär fyra olika matinstruktioner. Katterna Dulle, Kevin, Ivan och Bente vill bli behandlade som vanligt men när Lauras mamma ser matlistan får hon något vilt i blicken: Dulle ska ha räkor, Ivan ska äta på matsalsbordet och Bente skall ha sina KiteKat bakom köksdörren.
– Jag kommer inte hinna gå till jobbet, säger mamma.
– Det blir enklare nästa gång, säger Laura. Hon funderar redan på om hon skall börja tjata om en katt i taget eller om hon ska be om fyra katter på en gång…
tokiga_katthuset1
Det blir tokigt och roligt och full dramatik! Och en bra bok förgyller julen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *