Wikki Look-Alike nr 13

Katterna Frank och Linn med matte är tävlingsinriktade och från dem kommer ännu ett bidrag i Wikki Look-Alike-tävlingen:

jansson1

Den här lilla filuren känner ni väl igen? Det är katten Jansson från serien om Bamse, världens starkaste björn! När det krisar till sig för Bamse kan katten Jansson vara den som kilar iväg och hämtar en burk dunderhonung…

jansson3

Skalman har gjort iordning en liten dragkärra som Jansson tar honungsburken på, och så kan han rusa till undsättning!

Lille Jansson bor i huset på Höga Berget hos Bamses snälla farmor (Det är ju hon som tillverkar dunderhonungen) tillsammans med sin retsamma kompis husmusen.

bamse_

Om du råkar ha det allra första numret av Bamse (Nr 1 1973) kvar i gott skick så sitter du på en liten förmögenhet! I mint-skick (Alltså som ny och oläst) såldes ett exemplar på samlarauktion för över 3000 kr! Men då ska det verkligen vara ett gulnat nummer från 1973, för just den tidningen har kommit ut i flera nytryck på senare år, och dem kan man få för cirka 35 kronor.

Och den som läst Bamse-tidningarna kan minnas att lille Jansson haft egna avsnitt och äventyr också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Wikki Look-Alike nr 13”

  1. Jag har också skickat in ett bidrag, men det verkar som om det inte kommit fram…eller har det det, men inte kommit in ännu???

    Skickade även en sida med massor av olika kattsaker på. Enligt mail-skickatmappen så är det 2 dagar sedan, som jag skickade…ville bara kolla, så det kommit fram.

    Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *