SVERAK bjuder på gratis ID-register för katter!

idlogo2

Nu finns det två sätt att ID-registrera sin katt, och jag hoppas att alla kattklubbar och katthem och myndigheter hänger med i svängarna här, för risken är att annars en upphittad katt bara söks i ett av registren och råkar finnas registrerad i det andra…

Sverak skriver: Målet är att alla katter ska vara ID-märkta och registrerade i vårt katt-ID-register! Det är viktigt att vi alla hjälps åt att arbeta för samtliga katters väl och ve, att sommarkatten inte längre behöver gå ett okänt öde till mötes och att vi genom ID-märkning och registrering i vårt ID-register kan återfinna ägare till katt. Katter ligger oss varmt om hjärtat och vi tycker att det är av största vikt att ha ett ID-register för alla kattägare! Så viktigt att vi valt att inte ta någon avgift för registrering i vårt ID-register för katt!

Här kan du läsa mer: www.sverak.se/ID/index.htm

idframsida

Just nu finns 36 000 katter registrerade hos Sverak, och man kan ju fråga sig om kattvärlden är gynnad av två register på varsitt håll. Risken är stor att SKKs register, som kostar 130 kr att ansluta till, kommer att tappa aktualitet nu när det finns ett gratisregister?

Naturligtvis kan man, om man vill, vara med i båda registren. Ansvaret ligger ocksåpå kattägaren att se till att ha rätt uppgifter inlagda på sin katt, som att ändra adress vid flyttningar, byte av telefonnummer och liknande.

Men självklart ska du och jag och alla andra katter vara ID-märkta och  registrerade – för säkerhets skull!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “SVERAK bjuder på gratis ID-register för katter!”

 1. Jajjamensan..Mina är reggade ?…
  Bra detta tycker mja!

  (¯`?´¯)
  …`.?.,(¯`?´¯)
  …(¯`?´¯).?´
  ….`?.,.?´
  …….I
  …….I
  …….I
  ***Trevlig Midsommar mé***

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *