Varsin katt

Jag har kloat matte! Matrix har kloat husse! Kloat i det här fallet betyder ungefär som engelska ”claim” – paxxa, tinga, lägga beslag på…

…fast vi lånar av varann hela tiden. Eller: Jag låter Matrix låna, för hon ber så snällt! Det går liksom inte att  bli arg eller avundsjuk på henne för att hon tagit sig utrymme här i min värld, mitt revir. Hon gör det så mjukt, så varsamt. Blåser jag upp mig så backar hon. Men jag behöver inte blåsa upp mig (Förresten är det fara värt att matte kommer med den där hemska Borsten och ska Borsta mig då – usch!) utan vi börjar hitta ett gemensamt varande som fungerar bra.

Det oroade mig i början att Matrix skulle ta hälften av allt mitt kel och godis och uppmärksamhet. Men nu har jag upptäckt att det fungerar omvänt: Jag får minst lika mycket som förut och Matrix får sin del ändå?? Visst är det magiskt? Våra människor tycks ha förråd av ömhet och klappar och små godbitar som lätt räcker till dubbelt så många katter!

Nu väntar jag bara på lite finare väder och en lugn dag då matte/husse kan börja träna Matrix att följa med ut på promenad i sele och koppel!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Varsin katt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *