Katthem bereder plats för branddrabbade!

krisOBS! DU SOM INTE ÄR DIREKT DRABBAD AV SKOGSBRANDEN – GÅ INTE IN PÅ INFOLÄNKARNA TILL LST OCH KOMMUNER – just nu har infosidorna kraschat pga överbelastning!

Eldhavet rasar nu utom kontroll i den största branden i modern tid!!! Viktig info finns hos LST Västmanland HÄR och hjälp behövs på många sätt. En tråd om hjälpinsatser finns HÄR. Respektera trådarnas syfte och skriv endast om du kan lämna adekvat hjälp eller information! Belasta dem inte med onödiga kommentarer!

Stockholms Katthem (www.katthemmet.nu) kan ta emot katter som har blivit hemlösa i branden i Västmanland. Om någon hittar en katt i brandområdet som man inte kan lokalisera ägaren till (kolla gärna ID-märkning först) går det bra att kontakta dom på info@katthemmet.nu eller telefon 08-54901789
RÄTTELSE TEL NR SKA VARA 08-744 37 61 (telefonsvarare).

Norberg förvarnades tidigare om evakuering, och Länsstyrelsen uppmanar nu människor att lämna Norberg. Än finns ingen evakueringsplan men eftersom branden sprider sig norrut har risken ökat.
Kommunens hemsida ligger nere pga överbelastning. Hänvisning ges till FB-sida HÄR. Ytterligare krisinformation finns HÄR!

En direktrapporteringssida från VLT finns HÄR.

Södertälje Katthem kommer göra vad vi kan för att hjälpa någon eller några katter från brandområdet i Sala med omnejd om nödvändigt. Ring 550 32 000.

Det här var brandspridningen i morse kl 9:eldkarta 140805
Kartan uppdateras HÄR hos NA.

Trafikverket meddelar om trafikstörningar på väg och järnväg i Västmanland med anledning av kraftig rökutveckling och skogsbrand. Tågtrafiken är inställd mellan Surahammar – Avesta Krylbo.Även vägarna 756, 256, 681, 685 och 668 är avstängda på vissa sträckor.För varken järnväg eller väg finns det någon prognos för när tågen kan börja gå eller vägar kan användas.

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Katthem bereder plats för branddrabbade!”

  1. Blir rent tårögd av att läsa alla kommentarer på Facebookssidan Skogsbranden Västmanland. Såå många som erbjuder hjälp till både djur och människor.
    Nalle

    1. Mjau, när nöden är som störst.. Dessvärre är det tjuvafolk i farten också… Tänk att det alltid finns människor utan samvete? *suck* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *