Med darrande tassar håller jag i ”The Big Issue 1111”

Det känns nästan andäktigt:
IMG_1434
Bob och hans husse James rapporterar ”Seems it’s official – last week’s Bob edition was the most popular in @BigIssue magazine’s history! We are so proud.” – och det var väl inte så förvånande: Alla vi som fångats av berättelsen om hittekatten Bob (Som jag jamade om redan i mars 2012!) anade att det här skulle bli ett nummer av The Big Issue som skulle bli utsålt på nolltid!

John Bird, som är grundare och ägare av tidskriften The Big Issue, han var däremot inte alls beredd på detta – och troligen inte tidningens stab heller!

I sin kolumn i tidningen skriver John: ”Twenty three years of surprises and wonderment over homelessness did not prepare me for Bob The Big Issue cat!” för sanningen att säga så hade inte John ägnat katten speciellt mycket uppmärksamhet: ”I first saw some local papers some years back declare that a Big Issue vendor called James had adopted a street cat. And sold his papers at The Angel with the cat sitting on his shoulders. I looked at the photograph with a kind of light interest. Whatever next? Perhaps next a vendor would bring a well-trained puma to work with them, and then there would be another light article in a free local paper….” och ska man vara ännu närmare sanningen – vilket James berättar om i sina böcker – så behandlades både han och Bob ganska illa och orättvist av The Big Issues gruppansvariga.

pitch
Faktum är att paret på grundlösa skäl kördes bort från sin populära plats på The Angel, troligen för att avundsjukan slog till hos andra tidningssäljare som spred falska rykten om dem. Petitioner som den ovan sprids fortfarande!

Men Bob och James behöver knappast sälja tidningar och spela gitarr längre för att klara livet – och tvärtom är de alltså så generösa i sin inställning till livet att de låter det gångna vara förlåtet. Trots allt, i grunden så var The Big Issue deras räddning, lika väl som James och Bob blev varandras räddare.
httpv://youtu.be/QjjCmKpH6Yw

Och resten är historia, som man jamar… John Bird fann att ”About 1000 emails blocked and clogged our office when people got wind of Bob being on the cover of last week’s issue who wanted a copy desperately. Email requests from all over the world, proving that it is not just the English-speaking world that is obsessed with animals, cats in particular…” och fastslår att ”James is certainly the most renowned and successful of all people who have sold The Big Issue.”

Mjau, lite amatörmässigt var det över det första erbjudandet att köpa ett nr av The Bob Issue var genom att maila till säljansvarig varpå det kom ett svarsmail ”Jag är ledig, åter på måndag”… Och det var inte 1000 beställningar utan åtskilligt mer. The Big Issue lade istället upp ett antal  ”Collector’s edition shop (=Länk till shop för Europa)” så att intresserade över hela världen skulle kunna beställa – jag gissar att tryckpressarna gått varma för åtskilliga extra nummer!

Vad James och Bob nu betalar tillbaka kan antagligen inte mätas i pengar över huvud taget… Så stort är det!
4600
Fast vi gör så gott vi kan också, eller hur, Sören?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *