Råttgift förbjuds från 1 augusti

Från och med 1 augusti kan privatpersoner inte längre köpa råttgift. EU har stramat åt reglerna så nu finns det inte längre något bekämpningsmedel mot råtta som är tillåtet för privat bruk – den som vill jaga dem till hösten får anlita firma typ Anticimex eller skaffa eget tillstånd att använda råttgift.

Det är omsorgen om rovdjur och fåglar som lett fram till de nya bestämmelserna.
Dessa får i sig giftet när de äter råttorna, vilket så småningom leder till att giftet hamnar i naturen. ”Det vill vi verkligen motverka!” säger Håkan Kjellberg, teknisk chef för skadedjur på Anticimex. De kunde väl ha sagt att det var av omsorg med råttjagande katter också?
smygare

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Råttgift förbjuds från 1 augusti”

  1. Toppen! Kommer ihåg hur vår katt Elvan åt ngt bytesdjur och fick avlivas pga råttgift som djuret fått i sig. Hon hade en unge på 1 vecka som nappades upp.
    Jämt upprörts över att kobrax funnits på t ex ICA.

    1. Med tanke på hur plågsamt ett råttgift verkar så är det egentligen märkligt att inte djurrättsorganisationerna är mer aktiva i förbudsfrågan? NosPuss Wikki

  2. Det är på tiden att det hemska och plågsamma råttgiftet har blivit förbjudet att sälja och köpa. Råttgiftet skall förbjudas för att främst skydda råttor och möss. Det är råttor och möss jag känner mest för, och dessa stackars djur ska inte plågas till döds. Råttor och möss måste få samma skydd och rättigheter som andra djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *