Vår lilla Ängel

IMG_0647
Hon är inte så stor, lilla Ängeln som vakar över katthemmets små urnor…
Men hennes famn räcker till för alla ÄnglaKatter!

Igår, när inlägget om katternas begravning kom upp på FB, så kom det också några oroliga frågor från kattvänner, och jag lägger upp dem här, för det kan ju finnas fler som också undrar om samma sak:

Vad som hänt med tanke på att det är så många katter som avlivats?
Så här är det : Vi hade begravningsdag senaste gången den 9/6 2012, det blev ingen 2013, så det här är alla katter som tassat över Bron hos oss på TVÅ ÅR (Inkl flera stycken som upphittats döda tyvärr.), vilket totalt sett är en rätt låg procent med tanke på att över 300 katter per år passerar till nya hem! Vi har helt enkelt varit tvungna att vänta till ett passande tillfälle för att viga dessa älskade katter till den sista vilan. Så över tid har det blivit så här många.

Hur har de dött – allihopa?? Vad har hänt, det är ju många katter?
D
et är många olika öden: Cancer, njursvikt, kattpest, trafikolyckor, sviter från ett fruktansvärt hårt liv i hemlöshet och svält, men även av ålder. Det sorgliga är att många katter kommer till katthemmets vård alldeles för sent och får en kort – men åtminstone kärleksfull och trygg – tid i ett nytt hem, eller ett jourhem, innan sviterna från livet ute släcker livslågan. Kika gärna in på vår minnessida, där står orsaken till varje dödsfall i de flesta fall: http://www.orebrokatthem.com/adopt/minne/minne.html

Ni har väl inte avlivat friska katter iallafall??!! Det skulle vi ALDRIG göra.

Konstig fråga kanske, men är det en symbolisk begravning eller vart har ni förvarat katterna tills nu?  I väntan på jordfästning har deras urnor vilat i ett vackert skåp vaktade av en fin ängel! Genom att göra en gemensam begravning på djurkyrkogården brukar det också bli ett fint minne för alla som är med.

Och den som vill delta är välkommen på söndag! Tass på er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Vår lilla Ängel”

 1. Oj så mina tårar faller. Så fint med människor som ger dessa underbara kärleksfulla varelser en fin vila.
  Jag tackar för ditt inlägg, för nu vet jag vad som hänt.

  Tass tass!

 2. Hej,

  Ville bara skriva att jag tycker att det är så otroligt bra att ni finns! Ni måste verkligen vara änglar som är så goa och fina mot alla kissekatter som passerar er. Så fint att de får en värdig begravning så de inte blir helt bortglömda!

  Tack för att ni finns! 🙂

 3. Stackars kissekatterna.

  Alla som råkar illa ut överallt :/

  Och deras större släktingar 🙁

  1. Mjau, det är därför alla katthem och katthjälpare finns Vi har ett ansvar, alla, att göra något! Hur hjälper du till, t ex?
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *