Jacco – en katt för dig?!

Det är Öppet Hus på Örebro Katthem idag, och tänk om det händer idag att Jaccos rätta husse eller matte kommer?
jacco
Den här vackra semilånghåriga killen, troligen född i juni 2012, fick ingen bra start i livet…. Jacco föddes i ett misärhem utanför Nora, där det fanns alldeles för många katter, och när han fångades in där förra vintern, så var han mager, apatisk och helt tom och frånvarande i  blicken, hans första jourhem berättade ”När Jacco kom hit funderade vi på vad vi gett oss in i, då han sprang vid åsynen av en människa.”

Men i jourhemmet fanns flera trygga sociala katter, varav speciellt en kattherre fångade upp och tog hand om honom. Jacco vaknade till liv och blev nyfiken och lekfull, förändrades till  en stor, fluffig modig liten man! I augusti lät det så här: ”Idag VILL jag MASSOR, men vågar inte helt och fullt ge mig hän. Men det  kommer, var så säkra! Jag gillar att vara med praktiskt taget överallt, på ett schysst och behagligt avstånd. Jag har kommit på att i kylskåpet  finns allt det goda… så dit är jag först av alla. Man vill ju inte missa en  godbit eller två? Hyss har jag också lärt mig sista tiden… och så ÄLSKAR jag att busa med mina polare så hårtussarna flyger.”
jacco2
Så visst är det ändå fantastiskt hur livet kan ändra sig för en  kille som Jacco! Han är gärna med mitt i smeten på katthemmet, men det ska vara på hans villkor. Och han går med på lugna klappar om man sitter ned med honom i hans burrum och pratar. När man börjar kela med honom så spinner han  högljutt och mjölktrampar för glatta livet. Ibland när han slänger sig på sida och visar upp magen kan han helt plötsligt  flyga upp och springa iväg och sätta sig, ungefär som ”Tusan gav jag upp för människans underbara händer igen?”. Här kommer ett underbart videoklippet, som visar när han leker samtidigt som Gayda:
httpv://youtu.be/vDG0iJuo9i8
Ja, Jacco tycker mycket om att busa, men kan uppfattas som påflugen av en del katter. Katthemmet tror därför att han kan passa som  ensamkatt om ägaren ger honom tid för stimulans och lek. Ska han ha en kompis ska det vara en sådan som är trygg, men som  också kan säga ifrån. Ett krav är att Jacco får fortsätta som innekatt, och att ägaren är beredd på att det kommer ta tid att få Jacco bekväm i ett nytt hem. (En flytt blir en stor omställning och det räcker inte med att bara ge honom ett par veckor att bli trygg i ny miljö.) För den som känner sig manad så är det väldigt spännande att vara med om en sådan resa. Vem vill satsa för att ge Jacco ett  eget hem för alltid?

Tack för vackra foton och film, Ida!
(Ida är en av de duktiga medhjälparna på Örebro katthem.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Jacco – en katt för dig?!”

    1. Mjau, jag såg ju hur fort Jaccos släktingar Alpina, Dodge och Chrysler blev bokade på Stockholms katthem! Då borde väl nån hitta fina Jacco också!??! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *