Hemska flygplan?!

tappad

När flygplan börjar tappa saker, då är det dags att hoppa av, tycker ni inte det? Den här rubriken satte SVT på nyheten i morse om katten Luna som flygbolaget Pegasus slarvade bort, när hennes matte Cassandra Hammelfelt skulle ha sin katt med sig hem från Alanya, Turkiet, till Helsingborg. För flygresan hem till Sverige slutade i kat(t)astrof.
luna

Matte var nervös inför flygningen, Luna hade aldrig tidigare flugit och fått lugnande mediciner innan hon checkades in. Efter ett byte i Istanbul landade planet på Kastrup i Köpenhamn i går eftermiddag. Men när Cassandra skulle hämta ut sin Luna vid bagage­utlämningen fick hon en chock. Luna var inte med på planet! ”Jag väntade och väntade och väntade på att hon skulle dyka upp, men hon kom aldrig. Jag frågade terminalarbetaren om han sett någon katt, det hade han inte.”

bolaget Pegasus, men de var rent otrevliga och sa bara att de inte visste var hon var. Timmarna gick, Lunas matte var i chocktillståndoch först efter flera samtal, mejl och timmar kom glädjebeskedet: Luna hade hittats på flygplatsen i Istanbul! Flygbolaget Pegasus tror att Luna följt med till Köpenhamn, men inte lastats ur och därefter följt med planet tillbaka till Turkiet.

En orolig matte väntar nu på Luna. ”Jag vet inte hur katten är förvarad i Istanbul, jag har inte fått någon information. Hennes lugnande har slutat verka, så jag vet inte om hon har skrämt ihjäl sig. Pegasus säger att Luna kommer att flygas hem från Istanbul i dag.”

Det håller vi tassarna för, Luna!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Hemska flygplan?!”

  1. Mjau, det hoppas verkligen jag också, konstigt att en så specifik transport inte sköts noggrannare! Morr! NosPuss Wikki

 1. Fy för den lede! Jag kan förstå att bagage försvinner ibland men transport av djur är förenat med så många regler att det här är helt oacceptabelt! Hoppas kise kommer fram i gott skick och att matte får hjälp att driva ett mål ang bristande rutiner alt. följsamhet av rutiner. Till dess, bojkotta bolaget!

  1. Mjusch, jag kan tänka mig att stackars kisse nu är i ett sorgligt tillstånd och INTE särskilt lycklig, måtte hon snabbt komma hem till sin matte! TassKram Wikki

  1. Mjau, jag kan ju inte uttala mig om det här bolagets seriositet eller prisnivå. Lyckligtvis är Luna välbehållen hemma igen nu i alla fall! NosPuss Wikki

 2. Pegasus är ett av de få företag som åker från Alanya på vintern. Efter som att det inte är säsong så är det inte många flygbolag som åker dit. Jag har många vänner som flygit med Pegasus innan med sina djur utan problem, så visst tror man att det ska vara bra då? Jag hade kunnat välja Turkish Airlines, men de visste inte ens att karantänen var borttagen i EU och hade mindre koll på transportering av djur. De slarvade även bort en katt på Turkiets största flygplats. Så kände att Pegasus var bättre.

  Pegasus har fortfarande inte hört av sig till mig med någon förklaring.

  1. Cassandra, vi är i alla fall verkligen glada att Luna är hemma hos dig i trygghet igen! Och det hela är ju faktiskt inte ditt fel, då du försökte att välja det flygbolag som verkade säkrast för din och Lunas resa! Att sedan något gått snett måste ha varit en fruktansvärd upplevelse, och oro och merkostnader för att åka fram och tillbaka för att leta efter Luna plas sedan hämta henne, det ska du absolut begära ersättning för – liksom för den skadade transportburen! Spara den med tejp och allt och ta kort på den, så flygbolaget kan få bevis på hur stackars Luna hanterats! Jaga Pegasus med blåslampan!!!! NosBuff till Luna! TassKram Wikki

   1. Tack! 🙂 Ja, det ska jag verkligen! De på kastrup ska också se till så att detta hanteras på rätt sätt! Hela grejen känns nästan som en mardröm nu i efterhand.. Men Luna mår jättebra! Hon är tillbaka till sitt underbara Jag igen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *