Jag vill fräsa och klösa…

Jag undrar just hur ensidigt det går till hos ett av Sveriges främsta media, TV4… Nu kommer en serie program under titeln ”Djurskyddsinspektörerna” med start den 9/1. TV-serien rubriceras med ”Djurskyddsinspektörerna kämpar för djurens rätt” och TV4 själva beskriver den så här:

”I dokumentärserien Djurskyddsinspektörerna skildras vardagen för djurens bästa vänner. På Länsstyrelsen i Kristianstad jobbar inspektörerna vars uppgift är att kontrollera djur som hålls av människor. Målet är att se till så att djuren behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande. Deras verklighet är långt ifrån gulliga kattvideor eller pandor som nyser. Djurskyddsinspektörerna blir hotade och tvingas ibland bära skyddskläder men ser alltid till att djuren får den hjälp de behöver.”

En trailer har funnits att se på programserien (Beskrivning av den finns HÄR.), men efter besk kritik och starkt ifrågasättande om i fall den man som skildrades mycket negativt i inslaget verkligen lämnat sitt medgivande till filmningen, så har TV4 tagit bort trailern. Det finns i samband med detta en mycket kritisk tråd (Hur länge tror ni att den får vara kvar?!) i TV4s forum ”Frågor och svar” där hela programserien ifrågasätts, och det är mycket GLEST med respons av TV4 på den högst relevanta sågningen av programmet!

”Vi har skickat ditt inlägg till redaktionen. Återkommer när vi fått svar.” är ungefär reaktionen på det hela… Varför kan inte TV4 göra ett VERKLIGT kritiskt granskande program av hur svensk djurskydd egentligen fungerar?

Faktum är att det finns djurskyddsinspektioner i somliga län som kort och gott inte fungerar över huvud taget, men ändå får utöva sin myndighetsroll med fortsatta rena katastrofer som följd. Det kostar djur livet, skattebetalarna pengar och orsakar de drabbade personerna fullständig ruin på många sätt. Ty betala får man, inte minst genom att på detta sätt hängas ut som misstänkt djurvanvårdare i media.

Vi som jobbar i hittekattsbranschen vet så väl att den dystra verkligheten vad gäller en stor merpart av vårt avlånga lands former för djurskyddsinspektioner, och hur rättslösa både katter och kattägare är, om en nitisk inspektör vill avliva allt som går av djurslaget katt. Oavsett kondition, ålder eller andra premisser!

Råkar det dessutom handla om en katthemskatt på något sätt, så finns ingen hänsyn till rätten att få leva… Det finns nämligen en uppfattning hos många djurskyddsinspektörer att det blotta faktum att ett djur är övergivet innebär en presumtion för att djuret lider och därför ska avlivas. Givetvis frågar ingen katten vad den tycker!

Nej, den dagen som titeln ”Djurskyddsinspektör” till 100% innebär ett SKYDD för varje enskilt djur, oavsett bakgrund och slag, då ska jag gå med på att media kan få skildra deras yrkesutövning. Men inte förr!sikte

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Jag vill fräsa och klösa…”

  1. Suck. var det inte just den kanalen som hade ett omplaceringsprogram med hundar också. Där hundarna skulle byta familj för att familjen skulle få välja vilken hund de gillade bäst. De är bara intresserade av att göra pengar, inte skildra sanningen

    1. Konstigt att inte djurskyddsinspektörerna slog till mot det programmet?! *ironi* Visst är det pengar det handlar om för programmakarna – de skiter fullständigt i både människor och djur, de där mediaskaparna. Att få ha sitt namn i rampljuset går sedan en hel del vanligt folk åt huvudet också, skrämmande nog… Suck! TassKram Wikki

  2. En röst från katthimlen hörs. Det är jag, Kattis. Mig tog man från min matte, avlivade mig, skickade mig på obduktion och slutligen hamnade jag på soptippen. Min matte fick mig aldrig tillbaka. Men jag vet att jag för alltid finns i hennes hjärta. Det kan ingen inspektör ta ifrån henne eller mig…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *