Den vitaste ängeln med stora öron och kort päls

Idag har vi tårar på nosen. Vår vita vän Fridolf har tassat till SkaparKatten väldigt hastigt och lämnat matte Linda och kattvännerna i stor sorg!
fr
”Ett litet hjärta orkade inatt inte längre!  Min älskade Fridolf har somnat och vaknar inte mer! Livet blir aldrig detsamma igen utan dig min älskling!!!” De ofattbara orden skriver matte på FB. Fridolfs hjärtsjukdom HCM gav honom en propp och vätska i lungorna. Trots ilfart till Strömsholm fanns bara ett sorgligt beslut kvar för matte att ta; det tyngsta av alla men i kärlek!

Linda och Fridolf har genom åren öppnat sitt hem för otaliga katter som kommit i Örebro katthems vård. Tillsammans med vännen Sven (med röda öron) har Fridolf gett kärlek till både stora och små, både 4benta och 2benta.
fr3
För varje behövande rädd och otrygg liten skyddsling hade Fridolf plats mellan tassarna och mer än en skyggis fann förtroende och trygghet hos honom, såg Fridolf dela sin outsinliga kärlek med matte Linda och därigenom förmedlades insikten att människor kan vara snälla och trevliga att umgås och leka med. Fridolfs stabila trygghet spred sig till mången nyss räddad liten misse!
fr2
Ljuset kring Regnbågsbron är alltid klarast i gryningen. Vid den öppna Pärleporten sitter en kattängel, den vitaste och mest skimrande som KattHimlen skådat. Det är Fridolf. Hans nya änglavingar gnistrar i guld och silver men ändå renaste vitt, och runtom honom blommar ett hav av vitaste tusenskönor. Fridolf spinner koncentrerat, och hela hans väsen är inriktat på en enda sak: Att sända ett oändligt och osynligt band av all sin kattkärlek tillbaka till den älskade matte som han just lämnat. SkaparKatten tassar fram och lägger sig med de Väldiga Tassarna runt Fridolf och drar honom intill sig: ”Det är din tur att vila trygg i Min Famn nu, Fridolf! Alla katter du hjälpt kommer att minnas din kärlek, och din matte kommer alltid att ha den i sitt hjärta. Länken mellan er kommer att leva och bestå, ända tills ni kan mötas igen här hos mig… Men nu ska du vila här!” Och Fridolf lägger sig bekvämt tillrätta, med en fridfull suck.

Några fler änglakatter kommer och kryper intill dem. SkaparKatten slickar Fridolf mellan öronen, rufsar honom lite i pälsen med Nosen, och börjar också Spinna. Spinnandet smälter ihop med Fridolfs och blir till ett litet glitter som sprider sig i luften kring en ledsen matte – det ser väldigt mycket ut som när kattpäls virvlar i en solstrimma… Men matte ser det och ler genom tårarna. ”Det är fullbordat!” viskar SkaparKatten.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Den vitaste ängeln med stora öron och kort päls”

  1. Jag beklagar. Vilken fin kisse Fridolf var, och att han har levt ett underbart kattliv, det framgår ju.

  2. Linda jag önskar att jag hade kunnat vara med dig precis som du var med mig och Sotamurra i hennes sista stund. Men var så säker en viss Sotamurra har tagit emot din Fridolf och berättar om hur det är att ha ett helt hjärta! Många kramar från Birgit och hela kattgänget!

  3. Så fint skrivet om en underbar katt med stort hjärta, saknad av matte Linda och alla kattkompisar. Men Skaparkatten bestämmer och kallar

  4. Ååå så fint skrivet! Tack allihopa saknaden och hålet i hjärtat är enormt. Hans vänner letade efter honom hemma när han tassat över men dom har tur som fortfarande haft varandra. Dom två små har haft ett enormt stöd i Fridolf och han har varit deras idol men dom verkar klara det ok! Bättre än vad matte gör tror jag 🙁

    Mjau och kram

    1. Skrivet i kärlek, Linda! Mattarna är så glada att de fick träffa Fridolf! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *