KattO finns nu!

cat-pawsÄntligen är den efterlängtade KattOmbudsmannen, KattO, här! Heja SVEKATT som gjort detta möjligt! Så här står det på SVEKATTs hemsida:

KattO, en tjänst inom Svekatt

KattO är SVEKATTs egen kattombudsman. Hit kan man vända sig om man upplever att man själv eller en katt blivit felaktigt eller illa behandlad. Det kan gälla vid veterinärbesök, myndighetsbeslut eller liknande.

KattO har ofta tillgång till expertis inom kattrelaterade problemoråden, i vissa fall genom erfarenheter hos sina medlemmar, i andra genom kontakt med de ideella expertgrupper som är knutna till SVEKATT. Exempel på ärenden som KattO kan hjälpa till med är att hänvisa till rätt instans vid upplevd felbehandling, att ge viss juridisk assistans vid överklagan av myndighetsbeslut etc.

De ärenden som KattO väljer att ta upp till behandling hanteras konfidentiellt. Däremot kan ärenden som är av allmänt intresse avidentifieras och göras tillgängliga för allmänheten.

KattO förbehåller sig rätten att dels själva bedöma vilka ärenden som ska tas upp till behandling, dels avgöra när och om KattO ska avsluta ett ärende. KattO åtar sig inte att företräda frågeställare i t ex domstol eller inför annan myndighet utan är enbart en rådgivande instans.

Det är inte möjligt att avkräva KattO beräknad tidsåtgång för behandling av ett ärende då enbart ideella krafter är engagerade inom KattO.

Du kontaktar KattO via e-mail: katto@svekatt.se. Ge en kortfattad, saklig beskrivning av ärendet du önskar behandlat. För att kunna behandla ärendet är det viktigt att du ger korrekta kontaktuppgifter så att kompletterande information kan inhämtas om nödvändigt.

KattOs tjänster är kostnadsfria för frågeställaren. Den som önskar bidra till att verksamheten inom SVEKATT bibehålls och utökas kasignumn göra det genom att:

 • Bli stödmedlem
 • Skänka en gåva
 • Bidra med kunskap
 • Bli sponsor

Postgiro 63 31 76-3 Bankgiro 840-7827

Jag är stolt att jama att ”mitt” katthem i Örebro är medlem i SVEKATT och därför får visa signumet med den GRÖNA TASSEN!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “KattO finns nu!”

 1. Super!

  Nu har vi sett till att husse betalat in 200kr för att bli stödmedlem i SVEKATT.

  Hoppas andra hussar o mattar gör dito för en gemensam röst för oss missar behövs när vårt skydd mot myndigheter är så lågt.

  T.o.m. i bankrutta Spanien har de bättre djurskydd. Fick nyligen mail från min syster som bor där. En katt som ofta kom förbi dök plötsligt upp med ett hack i örat. De bedriver visst TNR i bostadsområdet o katterna är fridlysta!

  Om Spanien kan, varför ska det vara så svårt att skydda kattliv här?

  Tassar!
  Solise,Vilda,Elvan o Rosetta

  1. Mjau, jag önskar så att det där hacket i örat som betyder TNR skulle kunna finnas här hos oss också… Men istället för att låta katthem och organisationer arbeta fram mmodeller för bra TNR i Sverige så förbjuder okunniga Länsstyrelser runtom i landet den bästa metoden oprövad, visst är det ologiskt, märkligt och skrämmande?! I vårt moderna samhälle finns inte plats för lyhördhet eller forskning. Men vi höjer tassen och med SVEKATTs och andras hjälp ska vi arbeta för att höja den svenska huskattens status och förandra dess framtid till det bättre! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *