Allhelgonadagen, Alla helgons dag och halloween…

Halloween inträffar alltid den sista oktober – på onsdag i år. Det är egentligen en rätt osvensk högtid som inte funnits så många årtionden, men som med en livlig kommersiell flash blivit allt mer populär. Det vräks ut godis, pumpor och utstyrslar till i synnerhet yngre generationer och att ha utklädningsfest är nästan ett måste…

Allhelgonadagen den 1 november var förr helgdag, men den helgen har av praktiska skäl förlagts till årligen första lördagen i november som då kallas Alla Helgons Dag. Den firas till minne av alla kyrkans helgon.world cat day

Vad jag funderar på är när vi får ett kattiskt helgon och en RIKTIG KATTHELGDAG?!!

Mjau, ifråga om det förstnämnda anser jag att vi borde göra en gemensam ansträngning att i världens alla källor forska efter den/de katter som förtjänar att helgonförklaras!

Och vem – finns det någon almanacksakademi eller? – eller vilka uppvaktar men för att få till en katthelgdag som inte är styrd av någon kommersiell tryckvåg utan en dag rätt och slätt inskriven i almanackan som ”Alla Katters Dag” – gärna med tryck på de hemlösa!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Allhelgonadagen, Alla helgons dag och halloween…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *