Vintersmyckad lund

IMG_1641IMG_1644
Matte och husse gjorde fint på katthemmets gravplats i Franciskuslunden igår – nu är varje liten kattgrav täckt med fint granris, och i alla lykthållare sitter små solcellslyktor att lysa milt till natten. T o m skylten fick lite granrisdekor:
IMG_1634
I hela Franciskuslunden arbetades det febrilt igår av föreningen Franciskuslundens vänner, Gunilla och medarbetare, som med sina krattor och lövblåsar fejade hela området. Glada damer och herrar av merpart hög ålder håller denna underbara plats i skick och stil med den äran! ♥♥♥

De gav också Örebro Katthem en gåva… ♥ Precis när matte och husse var klara med arbetet kom Gunilla och förklarade ”Vi i styrelsen har just beslutat att ni, Örebro katthem, inte behöver betala någon årsavgift för er gravplats! Så ni kommer inte att få något brev med inbetalningskort nästa år! Så ni inte behöver undra. Ni har skött platsen så fint och gör ett så bra arbete!” ”Men det är ju inte någon stor kostnad?!” sa matte förvånat. ”Nej men det är bättre att ni lägger den slanten till de levande katterna!” sa Gunilla bestämt. ”Kanske köpa kattgodis istället till dem för den!” Och så log hon varmt. Behöver jag tillägga att både husse och matte gav henne en stor kram vardera av tacksamhet?!! Vilka underbara stora goda hjärtan det finns! ♥♥♥ Vi höjer tassen till honnör och vördnad för dem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Vintersmyckad lund”

  1. Värt besväret – ett sätt att visa respekt för de som tassat över Bron. Det är mycket viktigt för oss! ♥ TassKram Wikki

 1. Skaparkatten välsigne dem som visade er denna generositet! Summan har ju faktiskt mindre betydelse (annat än ekonomiskt, alltså) – det är tanken, och omtanken, som är viktig. Och jag tänker att det också avlastar lite grand i bokföringen att slippa en räkning… många bäckar små, som man brukar säga.

  Lunden är jättefin! Vi skall åka dit och titta när vi får chansen, lägga lite blommor och kanske sjunga lite…

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  1. Mjau – de är verkligen omtänksamma! ♥ Sådant ska man vara tacksam och ödmjuk inför. NosPuss Wikki

 2. Så vackert ni gjort för de katter som inte längre finns hos oss. Vi tycker att det är en kärleksfull gest att ge dem en vacker sista plats. De som inte alltid hade det bra i livet blir inte glömda.

  Vi är väldigt rörda över den fina gesten att efterskänka kostnaden för gravplatsen. Och de har ju rätt, Franciskus lundens vänner. Ni håller gravplatsen väldigt, väldigt fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *