Tänk om det gjorts något INNAN de blev 40 katter?

Polisen i Eskilstuna ska avliva 40 inavlade (troligen) katter vid en gård, skriver Eskilstuna-Kuriren. Jag blir våt på nosen och inser att många av dessa katter fötts i år – men inte hade behövt födas alls till ett miserabelt liv, om denna kattgrupp ”åtgärdats” med kastrering redan i våras!! Och det är sådant pro-aktivt arbete som alla våra katthem skulle behöva utrymme att jobba med!

Hur får vi kommuner, hyresvärdar, gårdsägare, och alla de människor som ser dessa hjälpbehövande katter att stödja ett sådant arbete? Hur hittar vi en samarbetsform som ger trygghet att arbeta med kattkolonier över lång tid och börjar i rätt ände – innan det blir för många djur att rädda?

Gotlands katthem har i sommar i samarbete med andra aktörer gjort ett sådant arbete med otroligt bra resultat. Hur får vi andra katthjälpare igång ett sådant arbete i våra regioner – helst IGÅR!!???

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Tänk om det gjorts något INNAN de blev 40 katter?”

  1. Blir SÅ ledsna och uppgivna över alla dessa tidningsartiklar med ”måste avlivas” p g a sjukdom/vanskötsel/inavel etc etc. Och även om det i vissa fall stämmer, finns ändå alltid känslan där att det är en ursäkt för att bli av med ”problemet” och rättfärdiga dödandet.
    sorgsna nosbuffar

    1. Mjau, och lika förgrymmad blir man varje gång som inte ens det FÖRSÖKS att hitta andra lösningar! *suck* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *