Nostalgi! Ny bok om Findus och Pettson!

Efter elva år har Sven Nordqvist äntligen knåpat ihop ännu en bok om gubben Pettson och hans högst speciella katt Findus! ”Findus flyttar ut” heter boken, och handlar om när katten flyttar till ett eget boende!

”Varje morgon vaknar Pettson klockan fyra av att Findus hoppar i sängen. Pettson blir tokig. Kanske är det bäst att Findus flyttar. Tillsammans inreder de det gamla dasset och tar bort bajstunnan så att Findus inte ska råka landa i den när han hoppar i sängen. Men så när Findus ska gå och lägga sig blir han lite orolig för räven…”

Mjau, även om matte är vuxen så har hon sina F&P-böcker kvar och ler igenkännande åt denna! Jag tror inte att hon är ensam om det!

Boken är full av Svens högst egensinniga teckningar som vanligt – med små detaljer som man kan le åt hur många gånger som helst!

Mjau, matte när får jag en egen liten stuga att bo i – gärna på Landet?!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Nostalgi! Ny bok om Findus och Pettson!”

 1. Jamars vilka roliga bilder han gör, kan vi hålla med om, med små finurliga detaljer att leta efter…
  Hmmm, vi kanske skulle göra som Findus och få flytta till ett eget hus? Det pratades ju om ett kattrum här där vi bor nu… Gissa vår morrhårsdarrande besvikelse när det inte var det största rummet med schysst utsikt vi skulle få, utan en ynkans klädkammare utan fönster!?
  Nu var det tack o lov inte så hemskt som vi först trodde, ”va!? ska vi få bo instängda i ett litet rum utan fönster, vad menar ni!?” utan det handlade visst bara om att det skulle bli ett rum som ska innehålla just våra saker; våra transportburar och utställningssaker, mat-, sand- och leksaksförråd, vår potta (så tjänstehjonen inte har hela allrummet fullt med kattsand efter vårt sprättande) och så lite skojiga hyllor att klättra på och några mysiga sovplatser sådär, ibland kan det ju faktiskt vara skönt att få dra sej undan till ett halvmörkt, avskiljt ställe för att vila lite…
  Förresten så är resten av huset vårt också, det har vi bestämt! På nåder får väl tjänstehjonen vara där också, bara dom inte brer ut sej allt för mycket! Så det kanske blir dom som får flytta ut till ett dass istället, *fnissjam*

  1. Mjau killar det låter som ett bra kattigt rum! Men håll tassen på tjänstehjonen, de ska ha en fast tass! NosPuss Wikki

 2. Lillmatte ÄLSKAR FINDUS och alla andra katter med : ) Hästar, insekter ja allt! Så kul då kan vi önska oss den snart.

  Stampakullen har en ny hemsida och såg att hänvisning här var till den gamla bloggen : ) http://katt.stampakullen.se/ Så roligt att träffa alla i verkliga livet och kunna ta med sig lite saker till dem.

  NosPuss Sven och Signe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *