FORL – fler katter vårdas för tandproblem

En rapport från djurklinikerna visar att allt fler katter behandlas för tandsjukdomen FORL, en besvärlig och kronisk åkomma som orsakar nedbrytning av tänderna, berättar P4 Kronoberg. Vården består i att skadade och trasiga tänder dras ut – och lyckligtvis klarar sig katter hyfsat utan tänder.

Visst är det tråkigt att fler missar måste besöka tandläkarstolen, men det beror inte så mycket på att sjukdomen ökat som på att fler kattägare väljer att ge sina katter nödvändig hjälp mot tandbesvären, som kan vara verkligt smärtsamma. En regelbunden tandkontroll i samband med årliga veterinärbesök görs dessutom mer rutinmässigt hos veterinärer numera, vilket också påverkar statistiken.

Denna ökning av vårdade katter gläder mig, för allt jag ser som innebär förbättringar i både vårdrutiner och allmänt katthavande betyder en liten millimeters höjning av katters värde och status, och där behövs varje uns! Så ta din katt till tandläkaren också om det krävs!

Min lillasyster Nova får åka till veterinären minst en gång om året och rensa tänderna , för hon har sådan munstatus, lyckligtvis inte på grund av FORL utan för att ta bort tandsten. Med den årliga underhållsvården kommer hennes tänder att hålla bra och matte och husse tycker att det är värt varenda krona!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “FORL – fler katter vårdas för tandproblem”

  1. Visst är det roligt att se att människor ger sina katter den vård de behöver. Som du säger, katter behöver varje uns av statushöjande insatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *