Kattfiskehistoria med komplikationer

Kommer ni ihåg när jag berättade om katten Vera på sorkfiske? Nu måste jag berätta om katten Felix som gjorde ett helt annat fiske igår!

Kattungen Felix har en matte, Ida Dahllöv som är superbra fotograf – och en husse som är en baddare på att fiska:

Ni kan ju tänka er Felix extas när han kom hem med en laxbjässe på 13 kilo???

Men igår, mitt i lunchen skrämde Felix upp matte och husse med ett förtvivlat illvrål. ”Ett oövervakat ögonblick, en ostängd dörr, en anslagstavla med lockande laxflugor och en klätterglad och lekfull kattunge är ingen bra kombo, kan man säga.” konstaterade matte… Vilken tur att detta skedde på en dag när de var hemma och kunde ingripa?!!

Laxflugan satt inte djupt i mungipan, tack och lov var den inte nedsvald! ”Men trots två läkare och en spruta med bedövningsmedel lyckades vi bara klippa loss två av hullingarna.” Felix var precis så sprattlig och stressad som bara en liten förtvivlad katt kan bli – så de fick ge sig iväg på en resa till närmaste jourveterinär i Öjebyn 5 mil bort för en spruta att sova på! Och så blev laxflugan bortklippt! Puh!

Det var en groggy Felix som kom hem och slocknade på vardagsrumsgolvet. Matte tog tillfället i akt och började ”kattsäkra hemmet” – kanske går det åt att sätta kattspärr på vissa dörrar?! *fniss* Krya på dig nu, lillkatten!

För er som undrar hur man gör hemmet kattungesäkert finns några enkla tips HÄR. ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Kattfiskehistoria med komplikationer”

 1. Mjausch! Fy-jam vad ont det måste ha gjort! *trösttass*

  Matte minns också en fiskeresa, eller pja, en fiskeresa som inte blev av, och tänka sej, den kissen hette också Felix!? Har Felixar en extra dragning åt krokar tro?
  I en tre sekunders ouppmärksamhet hann kompisarnas Felix nappa på strömmingskroken som satt fast på fiskespöt, och kisse for åt ett håll och spöna åt ett annat. Som tur var hann både kisse och spön fångas upp annars hade det kunnat bli bra mycket otäckare än vad det nu blev med ”bara” en krok fast i gommen, fyjam om spöt hade fallit fritt och slitit till också!!!
  Det blev en resa till jourveterinären i grannstaden den söndagsmorgonen istället för en resa till Bråvikens strand…
  Men det var både första och sista gången Felix nappade på kroken, efter det levde han ett långt, lyckligt och tryggt liv utan att sätta mun eller tassar på tokiga ställen!

  1. Mjau, då kan man undra om just Felixar har en dragning åt fiskekrokar? Månne dyker det upp fler Felix-historier idag?!! NosPuss Wikki

 2. Vilken gullig och bra blogg du har, Wikki! Felix hälsar att han mår bra. Han tycks dock inte ha lärt sig mycket av gårdagen. Så fort han vaknade hittade han in till anslagstavlan igen, men fick denna gång snopet leta efter de åtråvärda laxflugorna som husse under Felix tillnyktring hade städat undan och låst in på säkert ställe. Idag har han tagit sina första korta promenader ute på egen hand.

  1. Mjau, dessa underbara kattungar! De ger sig aldrig….
   Spännande för Felix förståss att få gå ut! Men sätt på honom ett kattsäkert halsband med namn och telefonnummer kanske i fall han vill ut på äventyr igen?!!
   NosPuss Wikki
   PS Tack för lån av bilderna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *