Tänk att jag är en bicolour!


Ofta kallar jag mig ju ”svartvit” när jag jamar om mig själv. Om man ska brodera ut det så säger matte att jag är en svartvit vinglös tandad pälsskata med 18 klor! (Svartvit vinglös pälsskata med tänder rättar matte) Men av Pejst och Jansson och deras kunniga matte har jag fått följande redogörelse*:

Du, vår kära Wikki, är väl ganska säkert en Svart Bicolour! Ska vi flåda till det är du ju en HCL n 03. Kanske om man är petig så har du lite för mycket svart på benen, så att du skulle få vara en n09 istället, men vi tycker att det mesta stämmer in på bicolour-beskrivningen:
– De färgade områdena av pälsen ska vara klart avskilda från varandra, likartade i färg och harmoniskt fördelat.
– Minst 50 % av pälsen ska vara täckt av färgfält. Men högst 75 %.
– Det är önskvärt med en vit bläs på huvudet.
– Det är önskvärt med en vit fläck på ryggen.
– Den ska vara vit på ben, bröst, huvud och mage.
– Det får inte vara enstaka vita hårstrån i de färgade fälten.
Alldeles oavsett kodning så är du ju en rasande söt misseflicka med mönster och färg på exakt rätt ställen för att bli DU!

Och syster Nova är ju en alldeles perfekt rödtotte-missa!!! Just röda missar är ju extra spinnande att mönsterbestämma, eftersom en till synes randig katt egentligen är enfärgad, Nova till exempel är vi ganska säkra på egentligen är solidröd trots att hon ser ”spigré” ut, så henne kallar vi HCS d.

Nospussar Jansson & Pejst

*Mjau, det var ett tag sedan jag fick den i samband med att vi jamade om färgbestämningar, men jag hittade den nu när jag sommarstädade mailkorgen, och tyckte det kändes som en bra chans att få jama om mig själv lite! *buff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Tänk att jag är en bicolour!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *