Så går till vila….

De kom resande den sista resan av alla i en kattransportkorg, som om de varit levande ännu – Saffran, Senza och Lona:

…och i gräset väntade Piggeman, Solomon och Tusseman:
Det gråa vädret vek och en skir eftermiddagssol lyste in på Örebro katthems gravplats, där Stora husse varit underbart hjälpsam och både byggt ett nätt staket runt katthemmets gravplats och grävt de små gravarna:

Den röda sanden omfamnar de små urnorna nu…

Klosterkatternas matte Kicki iklädde sig sin prästskrud, vigde dem högtidligt till den sista vilan och till sången ”En vänlig grönskas rika dräkt” fick sex små hittekatter sin ro! Det är gott för små hemlösa att komma till SkaparKatten!

Stora matte hade flera korgar blommor med som vi hjälptes åt att plantera. En provisorisk skylt är också uppsatt med katthemmets hälsning till alla de katter som nu finns begravda i Franciskuslunden. (Den ska bytas ut mot en helt handmålad så småningom.) Så just nu ser gravplatsen lite tilltufsad ut av grävande och staketjobb.

Men när naturen fått färga staketet till samma patina som på det stängsel som omger själva kyrkogården, och blommorna fått rota och sprida sig, så blir det säkert jättefint! Vi har alla gjort vårt bästa för att det ska bli bra!

Tack alla ni som kom och hjälpte oss:
Linnsens matte Karin, världens bästa katthjälp BM, Klosterkattsmattarna Gitte och Kicki, Slampens matte Birgit, och så vår matte, husse, Stora matte och Stora husse!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “Så går till vila….”

  1. Mjau det är en rofylld plats där fåglarna sjunger underbart vackert och tallarna susar! NosPuss Wikki

  1. Mjau, alla fick de så mycket kärlek – men de tomrum de lämnar är också stora! *sniff* TassKram Wikki

 1. Det är vi som skall tacka för att vi fick delta i denna högtidliga stund, och jag känner mig mycket hedrad som fick möjlighet att göra stunden fin. Ibland är det extra speciellt att vara präst och få göra något viktigt för andra, som t.ex. lysa frid över dessa sex missar som nu leker friska och krya hos Skaparkatten!

  Nospuss från sr. Carina (Kicki), klosterkatternas tjänarinna.

  1. Mjau, tack vännen för att ni tog er tid denna förunderliga dag och hjälpte oss att verkligen på ett för oss dyrbart vis högtidligt och kärleksfullt hedra våra hemgångna katter! Du och Gitte är oss mycket kära! NosPuss Wikki

 2. Stor eloge till er för ert arbete idag. Värmer o inger hopp!

  Björnkramar från husse o nosbuffar från oss andra.

  Ps. Nu har Rosetta fått ett hem för alltid. Hon har ännu inte förstått vart hon hamnat så hon ligger längst in i klädkammaren. För mycket nytt. Har iaf fått klappa o hon åt upp blötmaten till middag. Nu får hon vara till imorgon. Hoppas hon kollar runt mens jag sover o bekantar sig med de andra o lgh.

  1. Mjau, ni vet ju alla väl hur ni ska ta hand om en rädd ny lillasyster! ♥ Det kommer att gå jättebra, det känner jag på mig! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *