Morgonstollerier: Venuspassagen??!

Tidigt i gryningen fick våra människor fnatt! De, som annars brukar sova prydligt i sina korgar fram till klockan halv lunch när de är lediga, sprang plötsligt upp kl 5 och tog med sig kameror och kamerastativ och cd-skivor och attiraljer – för de skulle ut och kolla på när någon planet liksom krockade med solen???! Jag satt förbryllad i fönstret och glodde på dem. Inte fick jag följa med ut heller?!!
Matte, som vuxit upp med ett stort intresse för rymd och stjärnor, och allt som händer därute i universum, hade nämligen koll på att i arla svinottan skedde något unikt som kallas ”Venuspassagen” vilket betyder att planeten Venus passerar mellan jorden och solskivan. Det sker inte nästa gång förrän år 2117, så hon och husse ville ju försöka se detta om vädret var medgörligt! Men titta mot solen sakman aldrig göra med blotta ögat, det kan skada synen – men kikar man genom en vanlig CD-skiva, så ser man alldeles utmärkt, hur konstigt det än låter! Och så här såg det ut, Venus syns som en flugprick ”klockan 13”:

Nu har inte matte något vasst superobjektiv eller någon dunderkamera, utan alldeles vanliga grejor och därför är jag faktiskt lite mallig äver vilka tydliga bilder hon ändå fick! Här syns Venus klart i kanten av solens rundel och de andra prickarna är faktiskt INTE smuts på kameralinsen utan det är några av de berömda solfläckarna:

Sedan träffade matte på en annan Venus som också fastnade på bild:

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Morgonstollerier: Venuspassagen??!”

    1. *spinner*
      Mjau, jag har inte brytt mig om att smaka på sådana som Venus2, däremot gillar jag silvergrå läckra nattfjärilar! Och igår hade jag en grön larv i svansen efter min promenad – men den fick matte ta hand om! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *