Tungviktare på katthem


Det här är Meow, 2 år. Han vägde 39,1 pounds, vilket motsvarar 17,7 kilo*, när hans 87-åriga ägare, som inte längre klarade att ta hand om honom, kom med katten till Santa Fe’s katthem. Hur en katt kan nå så enorm övervikt på så kort levnadstid är en gåta, men Meow är nu satt på specialdiet för att återfå en hälsosam form. Som det är nu orkar han inte leka eller röra sig utan att bli andfådd och ansträngd.

Man skulle ju hoppas att detta varit en photoshoppad kattbild, men så är tyvärr inte fallet. Det går nu att följa Meows viktminskning på katthemmets FB-sida HÄR.
httpv://youtu.be/KLjEtZ670Lc
Meow kan i alla fall gå själv – eller ”vagga” – men när han vill krypa in i gluggen i klösträdet, så kommer bara huvudet och frambenen in…. Stackars Meow! Han har i alla fall redan lättat flera pounds, så förhoppningsvsi kan han snart leka med sin leksaksråtta!
den HÄR sidan kan du se fler rundisar… Så matte, JAG är inte ens i närheten??!! Vad sägs om ”Mighty cat Maverick, from Leith, Edinburgh, is the biggest cat ever seen by PDSA Vets in Edinburgh!”:

*Det är som om en överviktig människa skulle väga 275 kilo i jämförelse.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Tungviktare på katthem”

  1. Men fy, det där är djurplågeri! Hoppas missen kan gå ner i vikt så han orkar röra på sig och kan busa runt igen.
    *nosbuffar*

    1. Mjau, det kan vara missriktad kärlek ibland också… Det är inte lätt att vara matglad katt, om jag får ordvitsa till det lite! NosPUss Wikki

  2. Det finns många sätt att vanvårda oss. Det värsta är nog att de som haft hand om de här kompisarna nog inte ens fattat att de hållit på att mörda sin pälskling. 😐 Så fruktansvärt sorgligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *