Sorgligt, tidningen Kattliv

”Vi har utvärderat samarbetet och utfallet motiverar tyvärr inte fortsatt placering i tidningen.”

Så står det i brevet som kommer till Örebro Katthem från tidningen Kattliv. Det känns som att alla eller åtminstone många katthem troligen fått samma brev?

Den gamla överenskommelsen med tidigare chefredaktör Åke Steinwall att alltid ha en spalt för katthemmen raderas av behovet för mer lönsam annonsering… Kan man bli annat än besviken?

Att katthemmen inte raggar tillräckligt med nya prenumeranter som kriterium för annons i katthemsspalten kanske beror på att de i första hand har katter att ta hand om… Och att Kattliv skulle känna något skäl till att leva upp till sitt namn genom att värna om de mest behövande katterna – de på katthemmen – och med goodwill istället hade kunnat göra mer för att en spalt med katthemsannonser som verkligen blev framträdande verkar inte ha slagit dem…

Det känns bara sorgligt…. Tack, Kattliv, för det som varit i alla fall!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

22 reaktioner till “Sorgligt, tidningen Kattliv”

 1. Hörde talas om det dära för en tid sen och trodde inte det var sant. Men nu är det alltså det, hur illa som helst juh. Jag tycker dem kunde gjort precis tvärtom.. Släppa fram katt- organisationerna ännu mera och visa att det är dags att man bryr sig om hemlösa katter och vill höja kattens status i samhället. Kattliv och SVERAKs tidning är tyvärr de enda i vårt land (?) och så gör dem såhära.. Man blir riktigt morrig och lessen på samma gång. Här har vi bestämt oss för att bojkotta Kattliv, och inte tipsa om den tidningen mera 🙁

  Nosgos och Mjölkisar

 2. Fyjam vad trist!
  Jamar som Rebellen – de borde göra tvärtom och verkligen lyfta fram problemet med alla hemlösa katter. Regelbundet ha med reportage från katthem och visa vilket fankattiskt jobb de gör och även ha med intervjuer med alla underbara tvåbeningar som gör allt de kan för att fånga in och hjälpa utsatta katter.
  *nosbuffar*

 3. Jodå, Södertälje Katthem har fått ett sånt meddelande också. Tycker faktiskt det är rätt snålt av Kattliv att inte kunna bjuda på åtminstone nån annons för katthemmen. Undrar om det finns nån policy för vilka de ska verka för?

 4. Vi i Bill & Bull fick samma mail förra veckan, inte någon kul läsning. Vi har skickat in flera sånna där lappar om gratisnummer och erbjudande om prenumeration men tyvärr väljer inte alla att prenumerera.

  1. Mjau, precis – man kan inte tvinga folk att prenumerera bara för att de adopterar en katt! *suck* Känns snålt! NosPuss Wikki

 5. Att våran mamma inte prenumererat mer än en gång beror på att hon inte känner att tidningen tagit upp ämnen som hon brinner för.

  Vad det är? HEMLÖSINGAR så klart. Raskatter är fina de också, säger hon, men det finns redan forum för lyckliga katter, medan det är svårt att få journalister att skriv om hemlösingar och våra problem.

  1. Mjau, vi håller med. Nya KATTLIV sedan snälla Åke slutade är liksom ”tam” och inget klös i. Och vi som hjälper de hemlösa katterna behöver massor av KLÖS! NosPuss Wikki

 6. En tidning som heter ”Kattliv” skriver väl om katters liv? Och med tanke på hur många tusen och åter tusen kissar som är hemlösa, borde väl en sådan tidning ta upp hur ”kattlivet” för olika hemlösingar…? Exempelvis den lille supermagra kattpojken… eller alla nya små hemlösa kattungar som kommer snart… eller hur myndigheter väljer att kalla katter för ”vilda” och döda dem när folk ber om hjälp att HJÄLPA katterna… Men även trevliga saker, t.ex om personer och föreningar som hjälper katter – även om katterna från början är lite skygga…
  Och självklart en ordentlig information i varje tidning om var alla fina katträddande djurhem finns!

  1. Mjau, det tycker jag också! Och det är gott för katthjälpare att få synas, det sprider ringar på vattnet s a s – gagnar katterna som behöver det mest! TassKram Wikki

 7. Jahapp, där förlorar de en anseende andel prenumeranter… vilket fatalt beslut för dem själv, Kattlivs redaktion! Kommer att snubbla över sitt eget bealut, sannolikt… Girigbet = dumhet! Men tassakramar till dig, Wikki

  1. Mjau, inte vi heller. Den blev för glassig på sista tiden, och vår favoritserie försvann! NosPuss Wikki

 8. Kattliv kommer nästa vecka få ett ’fint’ brev där vi talar om att vi inte kommer att vilja förnya prenumerationen när den går ut pga att de ’gulligullar’ mer o mer om raskatter o slänger ut alla annonser o tips på katthem som behöver hjälp.

  1. Mjau, det senaste numret var dessutom något av det tunnaste jag sett… Innehållsmässigt! TassKram Wikki

 9. Som Neko tidigare skrivit, så har Kattliv nu fått ett litet mail med påpekande att man gjort allt förstora förändringar i tidningen, till läsarnas nackdel. Tyvärr är det så när kommersiella krafter tar över och någon som brunnit för verksamheten lämnar ifrån sig uppdraget. Well, pengarna vi sparar på att inte förnya prenumerationen får väl gå till något annat kattvänligt istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *