Påsk på Landet! HurrJam!


Oj vilken rörig start på Påsken!!! Husse och matte var båda iväg på sina jobb igår när Stora matte helt plötsligt kom till oss! Nova och jag blev så klart glada och jag fick en snabb promenad ute i vårsolen – jättemysigt! Så hjälptes vi åt att påskstäda lite som överraskning till husse och matte!

Stora matte hade strax innan varit hos katterna på Örebro Katthem för att fråga de svarta katterna om någon av dem ville hänga med henne på kvasten till Blåkulla…. Men alla hade redan uppgjort med vännerna i schemapersonalen vilkas kvastar de skulle åka på – så där var hon för sent ute! (Man kunde ju önska att det varit likadant läge med adoptioner!!! ♥) På katthemmet hittade hon i alla fall en rolig fint hemsydd leksakskudde som vi fick i present:

Nova och jag rulade ihop köksmattan och lekte gömma kudde jättemycket, hela kvällen! (Vi ska sätta in en peng som tack för kudden! Det finns fler i leksakshinken vid tygskåpet på katthemmet. De är jättekuliga!!!)

Stora matte stannade kvar över natten och jag sov på hennes arm. Och så idag kom husvakten… Jag blir så glad när hon kommer för då får jag åka till Landet utanför Eskilstuna. Men jag avskyr bilresan, den här gången hände det två olyckor. Så när jag kom till Landet blev det först skölja under svansen och sedan tvätta kräk ur halskragen – det var INTE kul! Ovanpå det kom en massa iskall snö… Men jag gick ut och satte lite snygga tassavtryck på Landet ändå:

Nova var ute lite mera, nästan hela kvällen! Men hon hade å andra sidan inte en blöt päls som behövde torka!

Nu ska vi knapra av godiset som Tanja bjuder på och ha lite kvällsmys med Stora husse! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Påsk på Landet! HurrJam!”

 1. Tack för länken!
  Matte är gammal kattuppfödare så hon har letat reda på sina gamla dolda kunskaper. Skinka det får Hittekisse bara i kvadratcentimeter stora bitar, hon blir mätt på två.
  Så dricker hon hemkokt vätskeersättning och tack o lov kopplar av och sover djupt. Det är så skönt att hon kan göra det för att återfå lite krafter i alla fall.
  Skoj att ni har land utanför Eskisltuna, jag är ofta där och hälsar på mattes föräldrar och mina allra bästa människovalpar mattes barnbarn. Jag länkade också till dej nu

  1. Mjau, det låter som att hittekissen är i de bästa tassar! Tänk vilken klok missa att ropa på hjälp till en snäll svamphund! ♥ Jag blir så GLAD!!!!
   Vätskeersättning är ju enkelt att göra och snällt mot njurar och mage om katten ska åtehämta sig varsamt. Ser man att hon hittar till lådan och regelbundet gör något där – även om det kanske inte blir så mycket i början när kroppen behöver absorbera vätska och näring – och att hon är klar i blicken och kontaktbar, så är också vila den bästa medicinen.
   En del tror ju att man måste boosta med supermat plus panga i katten avmaskning på stört – men det kan gott dröja lite. Värme, kärlek och ro är nog så viktigt, och det känns med tanke på hennes skick att det var i grevens minut ni hittade henne!
   Vårat Landet är mattes föräldrars hem och vi åker dit så ofta vi kan!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, äntligen är min blogg i rull igen! Det var nervöst vill jag lova innan det hickade igång igen! Vad som hänt har vi ingen aning om, men det verkar löst! Puh! PåskTassKram Wikki

  1. Mjau, det gör inget med lite vitt – men vi vill helst ha gosigt solsken och vacker väder! Ha en skön Påsk, kompis! PåskNosPuss Wikki

  1. Mjau, det blev liksom ett estetiskt tassmönster i det vita! Men var skönare idag när solen smältit bort alltsammans! Jag har njutit så av frisk luft och värme! PåskTassKram Wikki

  1. Mjautack Elin, den var superkul och att gömma den under mattan gjorde det extra roligt! *svandans* PåskNosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *