Eld och katter passar inte ihop

Cirka 150 katter dog i en eldsvåda i Beijing i fredags. 84-åriga ”Granny Ding” Shiying hade cirka 220 djur, varav ett femtiotal hundar, i sitt hem. ”Granny Ding” hade samlat herrelösa djur i mer än 30 år och de levde i huset och på den typiska kringbyggda innergården. När brandkåren kom på plats hade rökgaserna redan dödat flertalet av katterna…

Tre rum hade förstörts i elden och katterna hade inte en chans att komma ut. Ett fjärde rum där de övriga djuren fanns kunde räddas. Vila i SkaparKattens Frid, alla missar! ♥

För mig är det svårt att förstå hur en åldrig och inte helt vital kvinna kan härbärgera och vårda så här många djur under några som helst ordnade former! Nog för att djurhantering i Kina och andra länder är helt fjärran det vi är vana vid, men man undrar ju!

Hur har du planerat brandsäkerhet för dina katter? Läs mer om brandsäkerhet HÄR.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Eld och katter passar inte ihop”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *