Kattdumpning fick just ett ansikte…


Han heter Glenn. Han dumpar sin sköldpaddsfärgade kära katt mitt i smällkalla vintern på vinst och förlust utanför katthemmet, för han ska sticka till Thailand och träffa sin internetkärlek. Någonting har slagit slint i fråga om sans och sunt förnuft hos en vanlig hygglig människa. Kanske är det så det går till?
Jag har just tittat på första avsnittet av SVTs omtalade nya TV-serie ”30 grader i februari”. Ungefär 35 minuter in i avsnittet är scenen där Glenn dumpar sin katt. ”Husse kommer hem snart – kanske med en matte också!” säger han med darrande röst, innan han smiter.

I det här fallet är det fiktion, bara på TV. Men vi som jobbar i katthemsorganisationer vet att alldeles för många katter dumpas årligen av tusen skäl. Och att göra det just utanför ett katthem är bara ett av många sätt. Alla är lika sorgliga, lika fula, lika dumma och lika onödiga.

En del tycker att man inte ska skriva om dumpning – att det är som att hälla släcka eld med bensin… Kan ge folk ”dumma idéer” om hur de ska bli av med sin katt… Tyvärr tror jag inte på den saken – knäppskallarna som dumpar sina katter, de gör det oavsett vad man säger eller skriver. (Och om inte annat så har ju SVT varit initiativspridare nu a la grande?!) De läser inte kattbloggar och katthemssidor. De gör sig bara av med ett problem på enklaste möjliga sätt. Skiter i följd och skiter i allt annat än sig själva.

Tyvärr räknar de heller inte, som Glenn, med att komma tillbaka heller till sin katt. Jag hoppas på en lycklig lösning för båda, i sista avsnittet. Även om det bara är på TV!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Kattdumpning fick just ett ansikte…”

  1. Fanns många sekvenser i första avsnittet som får en att undra hur det ska fortsätta. Twists som man vill se mer av – och kanske mer av en smärtsam vardag än en glättig Thai-semester… NosPuss Wikki

 1. *fniss*
  Såg ni vår kommentar på FB i morse, eller var det en ren slump att ni tittade på samma sak idag?
  I alla fall tyckte vi inte alls om den scenen. Han sa iofs att han skulle komma hem, men det borde kunna lösas på annat sätt än det som hände.
  M&M

  1. Mjau, jag måste säga att vi tydligen ser med kattögon båda två då – och reagerar på samma sak! Nu har jag letat på er FB och mjau, kul slump att det blev så! Jag tittade på programmet på replay sen eftermiddag först efter att ha hört om det i annat sammanhang. NosPuss Wikki

  1. Suck – det var ju ett olyckligt sceneri att skildra. De har nog ingen aning om hur hårt man kan ta sådant… TassKram Wikki

 2. Katten så fult! Man får hoppas att tvåbenta börjar tänka när de ser det där, och inte bara slötittar. Katter är inga accessoarer som man kan ha eller lämna från sig hur som helst! *Stampar*

  1. Mjau, det var ju en mikrokort sekvens i hela serien – men jag kan inte hjälpa att den frös fast på min näthinna i alla fall. Vill ha happy ending! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *